Klimaat

Essentieel voor een gezond en groeikrachtig gewas is een gezond kasklimaat. Het kasklimaat is van zeer grote invloed op de conditie van uw gewas.

Thema_Climate.jpg

De luchttemperatuur, de vochtigheid, het CO2-gehalte en het groeilicht dienen in de juiste verhouding te zijn. Met de juiste klimaatbeheersing bent u verzekerd van de kwaliteit van uw productie en verlaagt u de kans op ziekten en plagen.

Ieder land kent zijn eigen uitdagingen als het gaat om het creëren van klimaat onder glas of folie. Door jarenlange en internationale ervaring zijn AVAG leden uitgerust met de kennis en kunde om de energieprocessen en CO2– dosering zo efficiënt mogelijk in te richten zodat het gewas alles krijgt wat nodig is voor een gezonde groei. 

Hierdoor kunt een optimale klimaatbeheersing bereiken en bovendien bespaart u kostbare energie.

AVAG leden kunnen een totaaloplossing bieden voor:

  • Scherming
  • Verwarming
  • Ventilatie
  • Belichting
  • Aansturing

 

Cases

UF_RO_Zuid-Korea.jpg Waterzuiveringsinstallatie Nexus in Zuid-Korea

Lange en vooral droge zomers. Het is een probleem waar niet alleen West-Europa mee te maken heeft. Ook Zuid-Korea kampt in de zomermaanden met extreme droogte, waardoor er te weinig gietwater voor de glastuinbouw is. In een tomatenkwekerij van 10 hectare in het zuiden van het land werd het probleem zo urgent dat de oplossing van de andere kant van de aardbol vandaan moest komen: een installatie van Van der Ende Groep om van rivierwater schoon gietwater te maken.

Nieuws

Geen items