AVAG nieuws

Het Nederlandse tuinbouwhart klopte deze week op volle toeren (14 juni 2024)

Het Nederlandse bedrijfsleven en partners vanuit de overheid hadden deze week één gezamenlijke missie. Honderden internationale gasten een onvergetelijke ervaring geven in onze innovatieve tuinbouwsector. Met een indrukwekkend programma vol kennisdeling en matchmaking ontstonden waardevolle connecties tussen de inkomende delegaties en de Nederlandse sector. Hierdoor werden er gezamenlijk belangrijke stappen richting wereldwijde voedselzekerheid werd gezet.

Overheid en bedrijfsleven slaan de handen ineen voor internationale tuinbouwpromotie rondom GreenTech (30 mei 2024)

Nederland is klaar om duizenden internationale bezoekers te ontvangen rondom GreenTech, die van 11 t/m 13 juni plaatsvindt in RAI Amsterdam. Om Nederlandse oplossingen voor duurzame voedsel-, bloemen- en plantenproductie zo sterk mogelijk op de kaart te zetten bij het internationale publiek, slaan de overheid en het bedrijfsleven de handen ineen tijdens deze strategische beurs. Het doel? Nederland positioneren als het tuinbouwhart van de wereld en waardevolle zakelijke verbindingen leggen tussen het Nederlandse bedrijfsleven en internationale bezoekers.

‘Oppotmachine-pionier’ Javo sluit zich aan bij branchevereniging AVAG (28 mei 2024)

Ook Javo sluit zich aan bij de groep tuinbouwtoeleveranciers die lid zijn van AVAG. Het bedrijf uit Noordwijkerhout is wereldwijd vooral een bekende naam in oppotmachines. Inmiddels is het leveringsprogramma veel breder, met onder meer trayautomatisering, transportsystemen en robotsystemen. Die vinden hun weg naar meer dan zestig verschillende landen. Cindy van Nobelen, Javo’s Marketing Manager: ‘Door samen te werken binnen AVAG kunnen we de leidende positie van Nederland als tuinbouwland verstevigen.’

IT-studenten bezoeken kassen Aalsmeer (22 mei 2024)

75 ICT-studenten van het NOVA College uit Haarlemmermeer kregen vandaag een inkijkje in de glastuinbouwsector. De studenten van de studierichtingen Smart IT, Software development en Infrastructuur, bezochten glastuinbouwbedrijven Bunnik Bromelia (Kudelstaart), FM Group (De Kwakel) en Aphrodite Orchidee (Rozenburg), en kregen uitleg van hun IT toeleveranciers IsoHorti Innovators, Hoogendoorn en Verdel over wat er wel niet aan ICT en techniek schuilt in die glazen kassen. De bezoeken zijn onderdeel van het project ‘CollegeTour’ met als doel om meer technisch talent te interesseren voor de glastuinbouwsector. CollegeTour is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West.

Viscon Group sluit zich aan bij AVAG om synergieën te benutten en kennisuitwisseling te stimuleren (02 april 2024)

Viscon heeft zich als 79ste lid aangesloten bij AVAG, de branchevereniging voor de kassenbouw- en installatiesector. Sinds de oprichting in 1967 is Viscon uitgegroeid tot een wereldwijde speler in automatisering en mechanisering, met een expertise in technologische integratie en softwareoplossingen. Het bedrijf telt 350 werknemers, waarvan 100 in Polen, actief in zowel de glastuinbouw als andere agrarische sectoren en de (non)foodsector.