AVAG nieuws

Techniek-studenten Westpoort Amsterdam verrast over Glastuinbouw (01 september 2023)

31 augustus 2023, Aalsmeer – Ruim 70 studenten van de techniekopleidingen van het MBO Westpoort College uit Amsterdam bezochten vandaag, donderdag 31 augustus, twee glastuinbouwbedrijven en een technisch toeleverancier van de glastuinbouw. Hiervoor zetten HilverdaFlorist uit De Kwakel, Bunnik Bromelia uit Kudelstaart en Bosman van Zaal uit Aalsmeer, vandaag hun deuren open. De bezoeken zijn onderdeel van het project ‘CollegeTour’ met als doel om meer technisch talent te interesseren voor de glastuinbouwsector. CollegeTour is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West.

Overheid en bedrijfsleven zetten in op gezamenlijke internationale tuinbouwpromotie tijdens GreenTech (08 juni 2023)

Verschillende overheids- en tuinbouworganisaties slaan de handen ineen om de Nederlandse tuinbouwsector internationaal te promoten rondom GreenTech Amsterdam (13 – 15 juni 2023). Met trots kondigt het collectief een gezamenlijk programma aan om Nederland als het kloppend tuinbouwhart van de wereld te positioneren en zakelijke connecties te leggen met relevante internationale partners.

Menno van den Brink volgt Pieter van Berchum op in bestuur AVAG (20 april 2023)

Na negen jaar deel te hebben uitgemaakt van het bestuur heeft Pieter van Berchum afscheid genomen van branchevereniging AVAG. Door zijn pensionering komt er ook een einde aan zijn taak als operationeel directeur van Gakon Horticultural Projects. Tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 20 april werd Menno van den Brink als zijn opvolger gepresenteerd. De 40-jarige ’s-Gravenzander is operationeel en technisch directeur bij Van der Hoeven Horticultural Projects B.V.