AVAG | Greenhouse Technology Center

GreenTech Amsterdam

The global meeting place for horticulture professionals! · 11-12-13 Juni 2024

HortiTalent 2024

Studenten van MBO, HBO en WO zijn 13 juni van harte welkom bij HortiTalent, georganiseerd door AVAG in samenwerking met de RAI.

Greenhouse Technology Center

De Nederlandse tuinbouwtechnologiesector is uniek in de wereld. Zij maakt actief deel uit van de oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk. De innovatieve tuinbouwtechnologie, de duurzame productiesystemen, de robuuste kwaliteit en de complete oplossingen maakt “Feeding & Greening the World” mogelijk. AVAG is dé branchevereniging waar Nederlandse bedrijven samenwerken op het gebied van integrated growing systems, componenten en bijbehorende service. Wij behartigen de gezamenlijke belangen van onze leden en ondersteunen hen op de gebieden kwaliteit, innovatie, internationalisering & arbeidsmarkt

Thema's

Nieuws

IT-studenten bezoeken kassen Aalsmeer (22 mei 2024)

75 ICT-studenten van het NOVA College uit Haarlemmermeer kregen vandaag een inkijkje in de glastuinbouwsector. De studenten van de studierichtingen Smart IT, Software development en Infrastructuur, bezochten glastuinbouwbedrijven Bunnik Bromelia (Kudelstaart), FM Group (De Kwakel) en Aphrodite Orchidee (Rozenburg), en kregen uitleg van hun IT toeleveranciers IsoHorti Innovators, Hoogendoorn en Verdel over wat er wel niet aan ICT en techniek schuilt in die glazen kassen. De bezoeken zijn onderdeel van het project ‘CollegeTour’ met als doel om meer technisch talent te interesseren voor de glastuinbouwsector. CollegeTour is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West.

Viscon Group sluit zich aan bij AVAG om synergieën te benutten en kennisuitwisseling te stimuleren (02 april 2024)

Viscon heeft zich als 79ste lid aangesloten bij AVAG, de branchevereniging voor de kassenbouw- en installatiesector. Sinds de oprichting in 1967 is Viscon uitgegroeid tot een wereldwijde speler in automatisering en mechanisering, met een expertise in technologische integratie en softwareoplossingen. Het bedrijf telt 350 werknemers, waarvan 100 in Polen, actief in zowel de glastuinbouw als andere agrarische sectoren en de (non)foodsector.