Over AVAG

Leden van AVAG leveren integrated growing systems dat geschikt is voor elke markt, voor elk gewas en elk klimaat

Over_AVAG.jpg

De Nederlandse tuinbouwtechnologiesector is uniek in de wereld. Nederland is een wereldwijd gerespecteerd leverancier van integrated growing systems, componenten en bijbehorende service. Leveranciers aangesloten bij AVAG staan garant voor hoge kwaliteit, afgestemd op elke markt en elk klimaat.

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier voor uw project? Via AVAG bent u gegarandeerd van een kwaliteitsleverancier!

Lees meer in onze folder

Greenhouse Technology Center

Binnen AVAG Greenhouse Technology Center werken 77 Nederlandse bedrijven samen op het gebied van integrated growing systems, componenten en bijbehorende service. 90% van de high-tech kassen in de wereld komen vanuit Nederland. Dit levert een concentratie op van gespecialiseerde bedrijven die uniek is in de wereld.

Aangesloten AVAG-bedrijven leveren maatwerk geschikt voor elke klimaat, elke markt en elk gewas in de wereld.

De wereld verandert: Feeding MegaCities

De wereld waarin wij leven is met een rap tempo aan het veranderen. De groeiende en vergrijzende wereldbevolking, klimaat verandering, economisch ongelijkheid en verstedelijking. In 2030 zullen meer dan 5 miljard mensen in steden wonen en in 2050 zullen maar liefst 10 miljard mensen gevoed zullen worden. Onder andere de urbanisatie leidt tot nieuwe voedselvraagstukken en tot nieuwe kansen; Feeding Mega Cities. Nederland beschikt over een unieke sector met diepe kennis van hoog productieve horticulture. Dat is ongeëvenaard in de wereld. Al meer dan 100 jaar wordt er nauw samengewerkt. Samenwerking is van essentieel belang, projecten worden namelijk steeds complexer en grootschaliger.

Sustainable goals

Door nieuwe duurzame technologieën te ontwikkelen voor de productie van veilig en gezond voedsel, helpen AVAG-leden oplossingen te bieden voor de uitdagingen van morgen. Hierdoor draagt de Nederlandse Greenhouse Technology sector bij dat het duurzaam produceren van gewassen overal ter wereld kan plaatsvinden.

 

 

Technische kennis en innovaties

Door de bundeling van krachten met onder andere kennisinstellingen zijn er door de Nederlandse Greenhouse Technology sector verschillende software programma’s ontwikkeld (o.a. CASTA en SIOM) die gebruikt kunnen worden over de hele wereld. Deze software programma’s zorgen ervoor dat de kwaliteit en het rendement van de high tech kas optimaal maal is. Daarnaast verschuift de vraag van het bouwen van een kas, naar ‘growing as a service’. 
Bedrijven binnen de Greenhouse Technology Center zorgen voor gegarandeerde voedselproductie bij investeerder/teler.

Belangrijk voor de toekomst

Trend van Hybride systemen en indoor farming worden steeds populairder, High-tech, Mid-tech kassen en vertical farming zijn niet weg te denken uit het beeld van veilige efficiënte voedsel productie. AVAG is ervan overtuigd dat Nederland de kennis en kunde in pacht heeft om wereldwijde vooroploper te blijven in Greenhouse Technology en zo samen bij te dragen aan een gezondere, betere wereld voor iedereen.   

AVAG FeedingMegaCities.jpg