Duurzame energie in de tuinbouw

Klimaat creëren onder glas, dat is waar onze leden sterk in zijn. Kasverwarming en kaskoeling is in veel gevallen noodzakelijk om een gewenst klimaat te creëren. Efficiënt omgaan met energiebronnen is hierbij uitermate belangrijk voor een succesvolle en winstgevende bedrijfsvoering.

Energie_smal.jpg

Ieder land kent zijn eigen uitdagingen als het gaat om het creëren van klimaat onder glas of folie. Door jarenlange en internationale ervaring zijn AVAG leden uitgerust met de kennis en kunde om de energieprocessen en CO2– dosering zo efficiënt mogelijk in te richten zodat het gewas alles krijgt wat nodig is voor een gezonde groei.

Met een afgewogen investeringsplan, afgestemd op het lokale klimaat en de meest effectieve energiebronnen verhoogt u het energierendement en geeft u tegelijkertijd invulling aan een duurzame bedrijfsvoering. 

Voorbeelden van duurzame oplossingen zijn:

  • Het gebruik van Geothermie
  • Solar systemen
  • Warmtewisselaars
  • Koude- en warmte opslag
  • Inzet van hoog rendement ketels op basis van gas, olie of recyclede materialen
  • Isolatie oplossingen

 

Cases

UF_RO_Zuid-Korea.jpg Waterzuiveringsinstallatie Nexus in Zuid-Korea

Lange en vooral droge zomers. Het is een probleem waar niet alleen West-Europa mee te maken heeft. Ook Zuid-Korea kampt in de zomermaanden met extreme droogte, waardoor er te weinig gietwater voor de glastuinbouw is. In een tomatenkwekerij van 10 hectare in het zuiden van het land werd het probleem zo urgent dat de oplossing van de andere kant van de aardbol vandaan moest komen: een installatie van Van der Ende Groep om van rivierwater schoon gietwater te maken.

Nieuws

Geen items