Uitbreiding plantenkwekerijen Vreugdenhil en Klugt

De moderne kassen aan de Noordlierweg in De Lier worden in de zomer van 2016 uitgebreid tot een totale oppervlakte van meer dan 10 hectare.

Vreugdenhilklucht.jpg

Voor de meest recente uitbreiding van bijna 2,5 hectare kas en klimaatsystemen is in februari 2016 weer overeenstemming bereikt tussen beide bedrijven. Het nieuwe project is een vervolg op de in 2012 en 2014 gerealiseerde projecten, welke ook door VB Group zijn uitgevoerd.

Met deze nieuwe uitbreiding kan Plantenkwekerij Vreugdenhil voldoen aan de toenemende vraag naar groenteplanten en bloeiende potplanten. De prettige samenwerking bij voorgaande projecten is de basis geweest om het nieuwe project weer met elkaar te gaan realiseren.

Uitdaging

"De Vreugdenhil en Klugt combinatie heeft een sterke voorkeur en goede ervaring om de projecten met Westlandse toeleveranciers uit te voeren. Net als de vorige keren!” zegt directeur Michel Winkel van VB Group. Hij is met zijn afdeling wederom verantwoordelijk voor de bouw van het hele kassencomplex.

“Wij vinden het belangrijk om in Nederland actief te blijven als kassenbouwer. Niet alleen voor de Nederlandse markt, maar ook voor buitenlandse opdrachtgevers die ons met regelmaat bezoeken.” aldus Winkel.

Naast de kas zal ook de klimaatinstallatie door VB worden uitgevoerd. De voorbereidingen voor deze uitbreiding zijn in de vorige fasen al getroffen, waardoor er snel en effectief kan worden aangesloten op de bestaande klimaatinstallaties.

Oplossing/Resultaat

De uitbreiding van Plantenkwekerij Vreugdenhil is bedoeld om de kwaliteit van de planten verder te verhogen, om de efficiency te optimaliseren en de opkweek verder te centraliseren. Hierbij wordt het bestaande hygiëneprotocol verder geprofessionaliseerd door productiestromen, routing en watersystemen strikt gescheiden te houden.

John Vreugdenhil: ”De uitvoering van de vorige kas- en verwarmingsprojecten is voor ons prima volgens afspraak en planning verlopen. Wij als Plantenkwekerij Vreugdenhil-Klugt hechten veel waarde aan het in stand houden van de relatie met bestaande toeleveranciers. Natuurlijk onderhandelen we op een zakelijke manier, maar wel met het streven om er met elkaar uit te komen. Zolang dit van twee kanten de intentie is, komen we heel ver.”

De uitbreiding van de plantenkweker is in het najaar van 2016 in gebruik genomen.

Contact met VB Group

Bedrijfsnaam: VB Group
Teelt: Groenteplanten en bloeiende potplanten
Oppervlakte: 10 ha.
Plaats: De Lier
Oplossing: Uitbreiding kassencomplex inclusief klimaatinstallatie

Vergelijkbare cases

Geen items