CombiVliet locatie NoordVliet

CombiVliet werkt veel en graag samen met andere bedrijven en leveranciers, waarmee ze vaak een jarenlange relatie hebben opgebouwd. Samenwerken is dan ook een kernwaarde van dit bedrijf.

Foto_Combivliet.jpg

CombiVliet heeft drie vestigingen in respectievelijk Westland, Zeeland en Noord-Holland.

De nieuwbouw van fase vier van vestiging NoordVliet in Middenmeer is onlangs afgerond. Elke fase is 12 hectare groot, totaal bestaat de locatie nu dus uit 48 hectare tomaten.

Het bedrijf is zo ingericht dat er nog een uitbreiding van vier fases mogelijk is. In 2011 werd de eerste fase gebouwd in Middenmeer. CombiVliet verwacht in 2017 fase vijf  af te ronden.

Uitdaging

Roy van Vliet, de locatiemanager op NoordVliet en zoon van algemeen directeur Theo van Vliet, is vanaf het begin betrokken bij alles wat gebouwd en geïnstalleerd is op deze locatie. Via een intensieve samenwerking en voortdurende communicatie, weten leveranciers precies wat er van hen verwacht wordt.

Samen met CombiCoop, dat CombiVliet ondersteunt bij de inkoop en de begeleiding van de nieuwbouwprojecten, zorgt dit voor een efficiënte basis voor de juiste samenwerking met externe leveranciers. Hier is CombiVliet met recht trots op.

Oplossing/resultaat

Het bouwteam zat al ver voor de daadwerkelijke start van de bouw met tal van partijen om de tafel. Na een inventarisatie bleek Priva de juiste keuze. Ook bij de andere vestigingen werkt CombiVliet met Priva, dus de medewerkers zijn gewend aan alle (on)mogelijkheden.

De reden om met Priva in zee te gaan zit hem echter vooral in het feit dat Priva er niet voor terugdeinst om projectmatig te werken en met dealer en eindgebruiker iets 'from scratch' op te bouwen.

Enkele facts en figures

  •  Locatie NoordVliet heeft één van de grootste buffertanks (opslag energie) van maar liefst  20.000 kub
  • Wateroplossingen van Priva (Vialux HD/UV)
  • Locatie NoordVliet maakt gebruikt van 8 WKK’s en bovendien wordt er nu ook gebruik gemaakt van geothermie (aardwarmte).
  • Priva ontwikkelde voor CombiVliet een softwarematige oplossing in de procescomputer, die ervoor zorgt dat bij stroomuitval de computer niet uitvalt.
  • Het bedrijf kan zo op verschillende manieren ‘eiland draaien’, dat wil zeggen, dat ze met de WKK’s en de belichting voor een deel aan, in staat zijn om geheel los van het elektriciteitsnet te draaien in geval van een netverstoring

Contact met Priva

Bedrijfsnaam: Priva
Teelt: tomaten
Oppervlakte: 48 ha.
Plaats: Middenmeer

Vergelijkbare cases

Geen items