Leen Middelburg Chrysanten

LMC Made 3 is de vierde locatie van Leen Middelburg Chrysanten. Deze bestaande kwekerij van 4 ha in Made is vorig jaar omgebouwd van matricaria- naar chrysantenkwekerij. Bijzonder hieraan is dat zij een primeur hebben met de hybride belichting. Er is gekozen voor 1150W SON-T armaturen van Industria in combinatie met de LED Compact modules van Signify.

Stolze LMC MADE 3.jpg

Leen Middelburg Chrysanten is een echt familiebedrijf. Leen Middelburg nam in 1972 het bedrijf van zijn vader over en hij droeg het later weer over aan zijn zoons en neef. Inmiddels zijn ook zijn kleinzonen werkzaam binnen het bedrijf. Barry Middelburg, één van de kleinzonen, is verantwoordelijk voor de twee locaties in Made.

Hybride belichting met 1150W Son-T armaturen

Toch moest er behoorlijk wat aangepast worden. De 600W armaturen waren versleten en moesten vervangen worden. Barry: "We hebben met meerdere partijen om de tafel gezeten, maar Stolze kwam met een voorstel waar wij zelf nog helemaal niet aan gedacht hadden. Er kwam namelijk een nieuw SON-T armatuur op de markt met 1150W. We waren hier wel wat huiverig voor, maar de berekeningen zagen er goed uit en omdat we goede afspraken met elkaar hebben kunnen maken durfden we de keuze te maken voor dit nieuwe armatuur in combinatie met LED."

Het gaat om het nieuwe 1150W armatuur van Industria. Het armatuur is een betere match bij een hybride installatie, omdat deze nieuwe variant met 1150W krachtiger is ten opzichte van zijn voorganger met 1000W. De 1150W variant sluit qua lichtoutput zeer goed aan op de LED modules, waardoor er een betere uniformiteit van het lichtbeeld ontstaat.

Contact met Stolze

Bedrijfsnaam: Stolze
Teelt: Chrysant
Oppervlakte: 40.000 m2
Plaats: Made, Nederland
Oplossing: elektro- en watertechnische installatie en groeilicht

Vergelijkbare cases

Geen items