Le Jardin de Rabelais

Op deze kwekerij worden het hele jaar smaaktomaten geteeld, de jonge planten die tussen het generatief gewas geplant worden hebben behoefte aan licht. Door middel van LED-tussenbelichting krijgen deze jonge planten een goede start.

Themas - Le Jardin de Rabelais_.jpg

Bouw Venlokas met LED-interlighting

Het project 'le Jardin de Rabelais' bestaat uit twee onderdelen: Er is een kas gebouwd met LED-interlighting en een aparte Venlokas. Op deze kwekerij worden het hele jaar smaaktomaten geteeld, waarbij twee maal per jaar jonge planten tussen het generatief gewas geplant worden. Deze jonge planten hebben behoefte aan licht, wat doorgaans onderschept wordt door de bladeren van generatieve planten.

Door middel van LED-tussenbelichting krijgen deze jonge planten een goede start, wat uiteindelijk leidt tot een sterkere plant. 

De uitdaging

Op dit teeltbedrijf worden jaarrond smaaktomaten geteeld. Twee maal per jaar worden er jonge planten tussen het gewas geplant.

Deze planten krijgen echter te weinig licht vanwege het generatieve bestaande gewas. De jonge plant wordt sterker wanneer er meer licht opgevangen wordt.

Resultaat / Oplossing

Door LED-tussenbelichting in te zetten, groeien jonge planten uit tot sterkere planten met een hogere productie. Het hybride systeem bestaat uit een combinatie van Philips GreenPower LED interlighting en SON-t belichting, waarmee het gewas optimaal te sturen is. Gedurende het teeltseizoen kan optimaal worden ingespeeld op bijvoorbeeld de gesteldheid van het gewas, de klimaatcondities en de plantbelasting. Met deze nieuwe installatie wordt een toename van de totale productie tot 30% verwacht.

Turnkey

Het project is Turnkey geleverd, met een verdubbeling van de oppervlakte in de toekomst in het achterhoofd. Het tweede deel van het project besloeg een kas van 1,6 hectare, welke volledig is voorzien van een dubbele lijn LED-interlighting.

Gebouwde systemen

Een deel van het project uit een Venlokas, met een oppervlakte van ongeveer 36.000 m², compleet met drie-ruits luchtramen, een CO2-doseerinstallatie, een warmteopslagtank, een laagwaardig verwarmingssysteem, buisrailverwarming, een groeilichtinstallatie, silo’s voor wateropslag, een complete druppelinstallatie en drainopvang, een mengbakunit voor vaste en vloeibare stoffen en een complete ketelhuisinstallatie.

Contact met Certhon

Bedrijfsnaam: Certhon
Teelt: tomaten
Oppervlakte: 5,2 ha.
Plaats: Frankrijk
Oplossing: Venlokas met LED-interlighting

Vergelijkbare cases

Geen items