Urban Crops

Bij demonstratiecentrum 'Vertical Farming - Urban Crops' worden verschillende teeltprogramma's onderzocht en ontwikkeld.

Urban_Crops_2_website.jpg

In Noord-Amerika en Azië is het al een gevestigde industrie, maar ook ondernemers in West-Europa zien inmiddels steeds meer heil in Vertical Farming.

Bij Urban Crops in Waregem België worden verschillende teeltprogramma's onderzocht en ontwikkeld. 

Het demonstratiecentrum is momenteel het grootste meerlaags teeltsysteem van Europa waarin met behulp van kunstmatig licht geteeld wordt. In deze setting is de Plant Factory with Artificial Light uit te bouwen tot 25 lagen.

Uitdaging

Het demonstratiecentrum is naast onderzoeksdoeleinden vooral bestemd om investeerders het potentieel van Vertical Farming te laten zien.

 

Uitdaging bij dit project was om een toegankelijk teeltsysteem, bestaand uit meerdere teeltlagen, te ontwikkelen waarmee in elk klimaat en in elke setting op een commercieel succesvolle wijze groenten geteeld kunnen worden.

Oplossing/resultaat

Een gerobotiseerde teeltruimte ingericht als een volledig afgesloten klimaatcel waarbinnen ieder wenselijk klimaat gecreëerd kan worden. Hierin bevinden zich 8 teeltlagen van 18 meter diep, uitgerust met LED verlichting, irrigatie en CO2 doseersysteem. Via een invoerlijn en twee robots aan ieder uiteinde van de installatie kunnen de van RFID-tag voorziene teeltbakken volledig geautomatiseerd in het systeem geplaatst worden.

 

 

Resultaat

Ridder levert voor dit concept irrigatie- en desinfectie units die een grote variëteit kunnen bieden. Er wordt gebruik gemaakt van een MultiMa procescomputer met specifiek maatwerk naar het logistieke systeem. 

Contact met Ridder

Bedrijfsnaam: Ridder
Teelt: 10 gewassen
Oppervlakte: 30 teelttorens met 18 lagen
Plaats: Waregem, België
Oplossing: Irrigatie- en desinfectie units, MultiMa procescomputer.
Resultaat: Een toegankelijk teeltsysteem, meerdere teeltlagen, waarmee in elk klimaat en in elke setting op een commercieel succesvolle wijze groenten geteeld kunnen worden.

Vergelijkbare cases

Geen items