Airmix bij chrysantenkwekerij R. & A. van Kester

Het realiseren van een gelijkmatig klimaat met een juiste luchtvochtigheid kan weleens een uitdaging zijn. Ook met twee of zelfs drie schermen ontstaan situaties waarin het instrumentarium van een teler tekort kan schieten.

s 210512 Van der Ende Airmix_.jpg

De Airmix bleek het antwoord op een probleem waar veel telers wereldwijd mee worstelen: sluit het doek en de temperatuur en de luchtvochtigheid in de kas gaan uit de pas lopen met het ideaalplaatje. In 2015 ontwikkelde Van der Ende Groep de Airmix™, een slimme oplossing die droge, koude lucht van boven het scherm gecontroleerd de kas in brengt voor het creëren van een gelijkmatig klimaat. Waar de ene teler de Airmix een uitkomst vindt om in de zomer te kunnen koelen onder een gesloten doek, gebruikt R. & A. van Kester het systeem juist ook in de winter.

De Airmix is een ventilator met modulerende kleppen die koude en droge lucht van boven het scherm aanzuigt. Die wordt gemengd met de warme, vochtige lucht in de kas. De ventilator verspreidt de gemengde lucht, zowel horizontaal als verticaal, egaal door de teeltruimte. Door de koppeling met de klimaatcomputer bepaalt het systeem automatisch de juiste verdeling tussen de hoeveelheid lucht die wordt geventileerd en gecirculeerd. Zo kan de Airmix worden ingezet om zowel te ontvochtigen als te koelen en kan hiernaast ook nog fungeren als reguliere luchtcirculatieventilator.

 

Contact met Airmix bij chrysantenkwekerij R. & A. van Kester

Bedrijfsnaam: Airmix bij chrysantenkwekerij R. & A. van Kester
Contactpersoon: Rob van Hulzen
Teelt: Chrysanten
Oppervlakte: 4,6 hectare
Plaats: Kwintsheul, Nederland
Oplossing: Airmix

Vergelijkbare cases

Geen items