Vine Fresh Acres

Voor Vine Fresh Acres in Ontario is gebruik gemaakt van verschillende apparatuur van dezelfde leverancier, zodat alles goed op elkaar is afgestemd. Er is hiervoor samengewerkt met een lokale installateur.

Vinefresh_foto.jpg

De kas in Ontario werd volledig voorzien van HortiMaX technologie. De installatie en inbedrijfstelling werd voor rekening genomen door lokale partner Acrobat Projects. De levering van de technologie door HortiMaX maakt het project extra interessant, omdat daardoor alle componenten met elkaar geïntegreerd zijn. 

Vine Fresh kan nu voorkomen dat planten uitdrogen of onder- of oververzadigd raken. Door de integratie van alle technologie worden alle invloeden meegenomen in de irrigatie strategie. Doordat de voorspelbaarheid van het gedrag van de plant is toegenomen, is ook de productie veel beter te plannen.

Dit heeft Vine Fresh geholpen om de hoogste omzet en oogst ooit te realiseren.

Uitdaging

Als antwoord op de groeiende vraag naar verantwoord geteelde komkommers bouwde Vine Fresh Acres in Ontario een gloednieuwe kas. Computers, meetboxen, water-apparatuur en de elektrische installaties zijn optimaal op elkaar afgestemd binnen de vereiste UL/CSA kaders.  

 

In deze kas worden hogedraad komkommers geteeld die onder de naam Nature Fresh Farms worden verkocht.

Oplossing/resultaat

Om verantwoord telen mogelijk te maken koos Vine Fresh voor het HortiMaX ProDrain irrigatiesysteem: een zeer nauwkeurig irrigatiesysteem waarmee de water- en voedinghuishouding geoptimaliseerd werd. Door ProDrain wordt exact op de behoefte van de plant water gegeven, waarbij continu rekening wordt gehouden met het plantgewicht, substraatgewicht, verdamping, watergehalte in het substraat en de hoeveelheid afvalwater. Door ProDrain is exact te zien hoe de plant reageert. Daardoor is de irrigatiestrategie bijna volledig gebaseerd op de ProDrain metingen.

Contact met Ridder

Bedrijfsnaam: Ridder
Teelt: komkommers
Oppervlakte: 12,5 ha.
Plaats: Ontario, Canada
Oplossing: ProDrain irrigatiesysteem

Vergelijkbare cases

Geen items