World of flowers

In de stad Tengushevo is een modern kassencomplex van 3 ha gebouwd in de vierde fase van het nu 12 ha tellende bedrijf. Vanaf 2006 zijn voor World of Flowers steeds blokken van 3 ha gebouwd in respectievelijk Kadoshkino (Centraal Mordovië), Kadoshkino en Tengushevo (noordoosten van het land).

Foto_Project_World_of_Flowers.jpg
Mordovië is een autonome republiek van Rusland, gelegen tussen Moskou en de benedenloop van de Wolga. Het beslaat ruim 26.000 km² en telt een kleine miljoen inwoners.

Specialisten adviseren World of Flowers op het gebied van de laatste technieken, zodat er bij elke fase een hightech kas opgeleverd wordt die aan de wensen van de klant voldoet. De ideale balans tussen de beste kwaliteit rozen en de hoogst mogelijke productie is het uitgangspunt. Zo wordt samen met de klant gekeken naar de juiste technieken die het rendement optimaliseren.

Management en teeltbegeleiding staan onder leiding van een Nederlandse teler. Met een jaarproductie van 7,9 miljoen stuks rozen in 20 verschillende variëteiten en een omzet van meer dan 200 miljoen roebel in 2013 heeft World of Flowers een zeer rendabele business ontwikkeld. De rozen worden afgezet op de Russische markt (local-for-local). Bovendien heeft dit project veel extra banen gecreëerd voor de lokale bevolking.

Uitdaging

Mordovië ligt tussen Moskou en de benedenloop van de Wolga. Vanwege de extreme temperatuurverschillen, van -36 graden in de winter tot 30 graden in de zomer, moet deze high-techkas voldoen aan de eisen om aan de alle weersomstandigheden het hoofd te bieden.

Oplossing/resultaat

Er is in de kas gebruik gemaakt van een sneeuwverwarming. Die bestaat uit twee pijpen onder de goot om de sneeuw snel te kunnen laten smelten. Het bedrijf beschikt over een verwarmingssysteem met back-up, dus met dubbele ketels. Om voornamelijk de koude winterse omstandigheden het hoofd te bieden, is een sneeuwverwarming toegepast, die bestaat uit twee pijpen onder de goot om de sneeuw snel te kunnen laten smelten. Het bedrijf beschikt over een verwarmingssysteem met back-up, dus met dubbele ketels.

De gehele kasconstructie en benodigde installaties komen uit de eigen fabriek in Den Hoorn, Nederlandse kwaliteit is dan ook gegarandeerd. Hierdoor sluiten alle onderdelen en systemen naadloos op elkaar aan. Een tweede voordeel voor World of Flowers is dat aanpassingen en optimalisaties sneller gerealiseerd worden. Doordat alle disciplines binnen één bedrijf vertegenwoordigd zijn, zijn de communicatielijnen kort en eenduidig.
Zowel in de kas als in de bedrijfsruimte zijn diverse hightech oplossingen toegepast uit de Dalsem fabriek in Den Hoorn. Enkele technische specificaties:

  • Dubbele verwarmingsketels, irrigatie- en bemestingsunits.
  • Klimaatcomputer.
  • Elektrische schakelpanelen voor de geautomatiseerde aansturing van alle processen.
  • Groeibuis tussen het gewas (buisrailsysteem).
  • Dubbele scherming, tegen overmatig zonlicht overdag en als energiedoek ’s nachts.
  • Belichting
  • Hergebruik van irrigatiewater, recirculatie, teelt op substraat.
  • Hogedruk mist om de zomerse temperaturen te laten zakken.

Contact met Dalsem

Bedrijfsnaam: Dalsem
Teelt: Rozen
Oppervlakte: 120.000 m2
Plaats: Mordovië
Oplossing: gebouwde systemen, producten, bijzonderheden
Resultaat: High-tech kas waarbij gebruik is gemaakt van de laatste technieken

Vergelijkbare cases

Geen items