Beilangzhong Flower Center

Het Beilangzhong Flower Center bevindt zich in het Shunyi District van Beijing, China.

Foto_Flower_Center.jpg

De kwekerij teelt chrysanten op een oppervlak van 3 ha. Jaarlijks worden er, verspreid over vier teeltronden, in totaal 880,000 planten geteeld en geoogst door de zeven werknemers van het tuinbouwbedrijf. De chrysanten die in deze hightech glazen kas worden geproduceerd, zijn voornamelijk bestemd voor de lokale markt. Toch wordt er ook een klein deel van de bloemen naar Rusland geëxporteerd.

Aangezien de Chinese markt voor chrysanten buitengewoon goed presteert, is Beilangzhong van plan om een nieuwe kas te bouwen, en zo hun productie uit te breiden en te beantwoorden aan de stijgende vraag.

Uitdaging

De huidige kas van Beilangzhong maakt deel uit van een uniek demonstratieproject en werd gebouwd met financiële steun van de Chinese overheid en Deliflor China. Het doel is om ook andere lokale kwekers ervan te overtuigen om chrysanten of andere gewassen te telen in moderne kassen die voorzien zijn van hightech installaties. Voor Beilangzhong was het essentieel om een geschikt automatiseringssysteem te vinden dat het productieproces efficiënter en minder arbeidsintensief zou maken. De uitdaging was om een systeem te vinden dat bij hun specifieke behoeften aansloot, en een alternatief zou bieden voor de taalbarrière die er bij de meeste andere systemen aanwezig is.

Oplossing/resultaat

Beilangzhong koos voor de Hoogendoorn iSii procescomputer omdat die efficiënt en duurzaam gebruik van hulpbronnen zoals water en energie mogelijk maakt, en vanwege de gebruiksvriendelijke interface. Bovendien is het een duurzaam systeem dat eenvoudig te bedienen is, en beschikbaar is in het Chinees.

Bij Beilangzhong zijn ze erg tevreden met hun procescomputer. De iSii heeft de klimaatregeling veel eenvoudiger en efficiënter gemaakt. Dankzij deze geautomatiseerde oplossing is het bedrijf erin geslaagd om de productie van hoogwaardige chrysanten op te voeren en de productiekosten tot een minimum beperken.

 

Niu Xiaofang van Beilangzhong vertelt over de Hoogendoorn iSii procescomputer: “De iSii computer heeft een eenvoudige gebruikersinterface. Het is een erg gemakkelijk systeem om mee te werken. Het beschikt over krachtige ViP-instellingen en biedt een duidelijk overzicht van alle processen in een handige grafische weergave. Dankzij de automatiseringsoplossing van Hoogendoorn besparen we energie door de efficiëntere zonwering, en bovendien verhoogt onze productie omdat de bediening zo nauwkeurig is. De Hoogendoorn specialisten zijn erg vriendelijk en nemen rustig de tijd om je te helpen wanneer je daarom vraagt. We zijn dus erg tevreden met de iSii computer en service van Hoogendoorn.”

Contact met Hoogendoorn Growth Management

Bedrijfsnaam: Hoogendoorn Growth Management
Contactpersoon: Martin Helmich
Teelt: chrysanten
Oppervlakte: 3 ha.
Plaats: Shunyi district, Beijing, China
Oplossing: iSii software en bijbehorende hardware
Resultaat: Positieve gebruikerservaring, optimaal kasklimaat, efficiënte watergift, verhoging gewasopbrengst, verhoging van de kwaliteit en verlaging van de productiekosten.

Vergelijkbare cases

Geen items