Haisheng - aardbeien

Met dit project in Xi’an is Haisheng de eerste professionele teler die op grote schaal en efficiënte manier zachtfruit gaat telen.

Foto_Haisheng.jpg (1)

De tuinbouwsector in China is zich aan het ontwikkelen. Verstedelijking en een toenemende vraag naar voedsel, problemen met voedselveiligheid, schaarste van water en energie, dit alles maakt dat het besef groeit dat er in China efficiënter en duurzamer geteeld moet gaan worden. 

Bij de realisatie van dit project is een oplossing geboden waarbij de waterdosering geoptimaliseerd is in lijn met de teeltomstandigheden, de toestand van de plant en de conditie van het substraat. Met een hogere productie en betere vruchten als resultaat.

Uitdaging

Haisheng heeft de ambitie om, als een ware pionier, de tuinbouw in China naar een hoger niveau te brengen. Zij zijn de eerste professionele teler die op grote schaal zachtfruit gaat telen. Zij hebben in Priva een betrouwbare partner gevonden die ze helpt om dit op een duurzame maar vooral ook commercieel succesvolle manier te doen.

Oplossing/resultaat

Speciaal voor zachtfruittelers heeft Priva een optimale irrigatiestartoplossing ontworpen. Deze unieke module berekent elke irrigatiecyclus op basis van de hoeveelheid water die verdampt en door de plant wordt gebruikt, plus het watergehalte van het substraat. 

De naar Chinese maatstaven uitzonderlijk grootschalige semi-gesloten kas, een project van VB-groep, maakt het bovendien mogelijk om het hele jaar door aardbeien van de hoogste kwaliteit te telen. Door de Priva oplossingen voor klimaatbeheersing en energiemanagement wordt dat gedaan met een optimaal energieverbruik en een ideaal kasklimaat, waardoor aarbeien van hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijkekostprijs geteeld kunnen worden. 

Contact met Priva

Bedrijfsnaam: Priva
Teelt: aardbeien
Oppervlakte: 5 ha.
Plaats: Xi’an, China
Oplossing: Optimale irrigatiestartoplossing

Vergelijkbare cases

Geen items