Sunny Fields

Sunny Fields is een moderne Filclair kas met een oppervlakte van 8 hectare in Queretaro, Mexico.

Foto_Sunny_Fields.jpg

Na enkele jaren als beheerder van het Agro Park in de Mexicaanse staat Queretaro te hebben gewerkt, besloot Jacques Jajati om zijn eigen tuinbouwonderneming op te zetten en trostomaten te telen. Samen met een groep investeerders richtte hij in juli 2012 een state-of-the-art tomatenkwekerij op, die de naam Sunny Fields kreeg.

Deze moderne Filclair kas met een oppervlakte van 8 hectare ligt in Agro Park, Queretaro. Het Agro Park (805 hectare) bestaat uit hightech kassencomplexen waarin bloemen en groenten worden geproduceerd die bedoeld zijn om te concurreren met verfijnde markten in bv. de Verenigde Staten of Canada.

Uitdaging

Ondernemer Jacques Jajati is van mening dat high-tech oplossingen uiteindelijk een goede investering zijn. Zo koos hij bijvoorbeeld voor een 6 hectare grote polycarbonaat kas van 6 meter hoog met een dubbele scherminstallatie en ventilatieramen in vlindermodel. De teelt staat op verhoogde goten in kokossubstraat. De kassen worden verhit door een boilersysteem en zijn in staat om bruikbare CO 2 uit het uitlaatsysteem te herwinnen. “Bij onze keuze voor automatisering hebben we rekening gehouden met de moeilijke weersomstandigheden in Mexico en de waterschaarste. Uiteindelijk besloten we in zee te gaan met een Nederlandse leverancier die hier lokaal aanwezig was en ons goede aftersales kon bieden.”

Oplossing/resultaat

Sunny Fields heeft een Hoogendoorn iSii procescomputer geïnstalleerd om het kasklimaat, het energieverbruik en de irrigatie te regelen. “Tot nu toe is de investering in een Hoogendoorn iSii een goede beslissing geweest.” vertelt Jajati. “Mijn medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de productie zijn erg tevreden over de eenvoudige en toegankelijke interface van iSii. Alle instellingen en gegevens zijn beschikbaar in hun eigen taal. We zijn ook enthousiast over de service van Hoogendoorn, zowel bij de implementatie als de aftersales. Van het begin af aan hielden ze  regelmatig contact met ons. Dit maakt Hoogendoorn een waardevolle leverancier.” Jajati stelt ook dat de hulp die hij van zijn leveranciers kreeg, een belangrijke factor was voor het succes van zijn bedrijf.

Over de leveranciers die hij uitkoos om zijn onderneming mee uit te bouwen en te runnen vertelt Jacques Jajati: “Hoewel hightech oplossingen aanvankelijk meer kosten, ben ik ervan overtuigd dat ze op langere termijn een zinvolle investering zijn. Ze stellen ons in staat om het hele jaar door te blijven produceren en om producten van hoge kwaliteit af te leveren. We hebben het beste van het beste uitgezocht.”

Contact met Hoogendoorn Growth Management

Bedrijfsnaam: Hoogendoorn Growth Management
Teelt: tomaten
Oppervlakte: 8 ha.
Plaats: Queretaro, Mexico
Oplossing: Installatie Hoogendoorn iSii procescomputer

Vergelijkbare cases

Geen items