TopCrop - monitor

Paprikateler Pleun Verheul over TopCrop Monitor

IllustratieTopCrop-met-grijze-lijn-voor-op-website.jpg

Ruim een jaar geleden is Pleun Verheul  als actieve deelnemer ingestapt in het Priva TopCrop Monitor pilotproject. Vanuit zijn eigen interesse en door het advies van collega's besloot hij mee te doen aan de pilot. 

"Ik wilde zelf ervaren in welke mate TopCrop Monitor de gewasactiviteit kan optimaliseren door het proces van plantverdamping goed te analyseren. Eerst zien, dan geloven."

Uitdaging

Inmiddels heeft TopCrop Monitor haar weg gevonden naar meer dan 60 enthousiaste eindgebruikers wereldwijd. Ook Pleun Verheul van Paprikakwekerij PP Verheul uit 's-Gravenzande is zeer enthousiast en ziet de waarde van het systeem. Op het bedrijf  van Verheul is één afdeling uitgerust met TopCrop Monitor, bestaande uit een extra meetbox en een zeer nauwkeurige planttemperatuursensor. Verheul gebruikt de informatie, die de meetinstrumenten leveren op deze afdeling, om zijn gehele tuin te optimaliseren.

Oplossing/resultaat

"Heel veel instellingen en keuzes die je maakt voor ventilatie, water en temperatuur zijn gebaseerd op vertrouwen in je eigen kennis en kunde. De ervaring die je zelf hebt opgedaan door de jaren heen als paprikateler", vertelt Verheul. "Toen ik net startte met de pilot vond ik het lastig om een keuze te maken als TopCrop Monitor een andere strategie voorstelde dan mijn eigen teeltgevoel mij ingaf. Na ruim een jaar durf ik wel te zeggen dat ik het nieuwe systeem volledig vertrouw. TopCrop Monitor geeft direct inzicht in het effect op de gewasactiviteit en helpt mij de juiste keuzes te maken met betrekking tot mijn teeltstrategie."

Contact met Priva

Bedrijfsnaam: Priva
Teelt: paprika's
Oppervlakte: 4 ha.
Plaats: 's-Gravenzande

Vergelijkbare cases

Geen items