Project Deliscious

Bij dit revolutionaire teeltsysteem wordt in meerlagen, binnen klimaatcellen, onder LED geteeld. Het klimaat in de cellen wordt geregeld door gebruik van koelplafonds en luchtbehandeling.

Foto_Deliscious.jpg

Certhon heeft samen met Deliscious een revolutionair nieuw teeltsysteem ontworpen, waarbij in meerlagen onder LED geteeld gaat worden. Hiervoor zijn vier klimaatcellen gebouwd, waarbij door een geïntegreerde installatieconstructie van zeven lagen boven elkaar de zaailingen op grote teelttafels in een continu tempo tot slaplanten opgroeien.

De klimaatcellen krijgen geen daglicht binnen, maar een groot aantal LED armaturen zorgen voor de benodigde verlichting van het teeltsysteem. Het klimaat in de cellen wordt geregeld door gebruik van koelplafonds en luchtbehandeling. Alle technische installaties zijn geïntegreerd in een speciaal voor deze toepassing ontworpen meerlaags constructiesysteem.

Uitdaging 

Het realiseren van een nieuw teeltsysteem waarbij er jaarrond met constante kwaliteit en betrouwbaarheid een efficiënte productie kan worden gerealiseerd. Deliscious kan zo haar eigen slasoorten in een klein aantal weken opkweken. 

Het teeltsysteem zal gebruikt worden als opkweekconcept voor sla met kluit onder LED groeilicht, zonder beschikbaar daglicht. Alle technische installaties worden geïntegreerd in een speciaal voor deze toepassing ontworpen meerlaags constructiesysteem.

 

Oplossing / Resultaat

Een revolutionair nieuw teeltsysteem, waarbij in meerlagen onder LED geteeld gaat worden. Hiervoor zijn vier klimaatcellen gebouwd, binnen een geïntegreerde zeven-laags installatieconstructie, groeien boven elkaar de zaailingen in een continu tempo tot slaplanten.

Een groot aantal LED armaturen zorgen voor de benodigde verlichting van het teeltsysteem. Het klimaat in de cellen wordt geregeld door gebruik van koelplafonds en luchtbehandeling.

Contact met Certhon

Bedrijfsnaam: Certhon
Teelt: Sla
Oppervlakte: 7 ha.
Plaats: Nederland
Oplossing: Meerlagen teelt onder LED groeilicht
Resultaat: Jaarrond dezelfde productie met constante kwaliteit

Vergelijkbare cases

Geen items