World Horti Center

Internationaal kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, een meeting point met een jaarrond tuinbouwtentoonstelling. Door onderwijs, bedrijfsleven en onderzoek in één centrale locatie te faciliteren ontstaat er een enorme dynamiek waarbij samenwerking op alle facetten leidt tot veel innovatie en kracht. Smiemans Projecten mocht dit pand bouwen. Een kasconstructie die volledig ingericht is voor publiek.

AVAG-Smiemans-WHC 2.jpeg

 

In het hart van de Nederlandse glastuinbouw staat dit internationale kennis- en innovatiecentrum waar het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek samenwerken aan nog betere producten voor de glastuinbouw. Hiermee heeft deze mondiale ontmoetingsplek een wereldwijde primeur.

Uitdaging

Het in bouwteam gebouwde pand moest in hele korte tijd gerealiseerd worden. De school met ongeveer 1200 leerlingen moest in het nieuwe seizoen in het pand terecht kunnen.

Oplossing en resultaten:

De deadline werd gehaald en de klant was tevreden.             
De hoogte van het dak is 12,3 meter hoog. Dit geeft een imposant entree bij het betreden van het pand dat jaarlijks door zo’n 25.000 internationale vakmensen wordt bezocht.

Deze hoogte geeft ook ruimte aan twee verdiepingen met gezamenlijke faciliteiten voor ± 300 gasten, zoals een auditorium, vergaderzalen, flexwerkplekken en een restaurant. Daarnaast laten  ruim honderd innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector in het World Horti Center zien wat ze in huis hebben. Zij tonen er hun producten, diensten, kennis en werken intensief samen met onderwijs en overheid.

Contact met World Horti Center

Bedrijfsnaam: World Horti Center
Oppervlakte: 4.520m²
Plaats: Westland, Nederland
Oplossing: Internationaal meeting point voor glastuinbouw

Vergelijkbare cases