Wildlands adventure Zoo, Emmen

De dierentuin Wildlands, bestaat uit drie werelden. In de ‘jungle’ staat de kleine tropische kas van ±1.100m2 en de grote kas Jungola van ± 2 hectare.

AVAG_Smiemans_Wildlands_2.jpg

Voor de kleine kas - bestemd voor vlinders, pythons, otters en andere dieren - verzorgde Smiemans Projecten de staalconstructie, de gevels en het dak. Op het dak ligt een speciale 3-laags ETFE folie die bijzonder slijtvast is, een hoge isolatiewaarde heeft en bestand is tegen straling.

De bouw van de grote kas Jungola is het grootste project voor de dierentuin waar Smiemans Projecten de gevels voor plaatste. We kozen voor toepassing van polycarbonaat vanwege de hoge isolatiewaarde ervan en de transparantie die het biedt. Bovendien is polycarbonaat een zeer kostenefficiënte oplossing.

Het hoogste punt van de kas is ongeveer 23 meter, maar omdat deze 4 meter onder het maaiveld ligt, oogt de kas minder hoog voor omwonenden. In deze tropische kas van bijna vier voetbalvelden groot zijn verschillende vogelsoorten, apen en de olifanten te zien.

Contact met Wildlands adventure Zoo,

Bedrijfsnaam: Wildlands adventure Zoo,
Teelt: Dierenpark, kweek, tentoonstelling, recreatie
Plaats: Emmen
Oplossing: Polycarbonaat gevels voor grote kas van 6.200m² & Complete kas van 1.100m² : staalconstructie, dak en gevels, 3 laags ETFE-folie

Vergelijkbare cases

Geen items