Les Serres des Hauts-de-France

De Belgische telers Jonas en Kevin van de Velde hebben in 2018 het nieuwe bedrijf Les Serres des Hauts-de-France in Arques, Frankrijk gerealiseerd. Ze hopen jaarlijks 6000 ton tomaten te produceren en aan 10% van de regionale vraag te voldoen.

AVAG LSDH blok.jpg

AGV Gridmap oogstsysteem

Berg Hortimotive heeft het AGV Gridmap oogstsysteem mogen leveren bij Les Serres des Hauts-de-France (LSDH). Met deze techniek kunnen wij automatisch transport realiseren tussen de kas en de schuur zonder enige infrastructuur. 
Er hoeft geen spoor meer aangelegd te worden waarop de geoogste producten getransporteerd worden. Met behulp van verschillende sensoren vinden de wagens hun weg in de kas, wij noemen dit Gridmapping.”

De kweker geeft aan waar in de kas geoogst moet worden en de wagens rijden automatisch heen en weer. De wagens ‘onthouden’ waar zij vandaan komen en schuiven mee met de oogsters.

BergDrive

Omdat op termijn meerdere producten van Berg Hortimotive uitgevoerd worden met deze GridMap Technologie en autonoom door de kas bewegen is er een bovenliggend “operating system” nodig, BergDrive noemen we dit. 
Dit managementsysteem houdt overzicht, zorgt dat de verschillende wagens samenwerken.

We zijn ervan overtuigd dat deze innovatie een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van de glastuinbouw. “Alle vormen van transport in een bedrijf kosten tijd, terwijl het geen waarde toevoegt aan het product. Berg Hortimotive heeft op deze locatie ook de verpakkingsautomatisering mogen leveren.

Contact met Les Serres des Hauts-de-France

Bedrijfsnaam: Les Serres des Hauts-de-France
Contactpersoon: Berg Hortimotive
Teelt: Tomaten
Plaats: Arques, Frankrijk
Oplossing: AGV Gridmap oogstsysteem

Vergelijkbare cases