Ruud en Leo Duijnisveld

Ruud en Leo Duijnisveld besloten in 2012 hun Paprikakwekerij van 5,2 hectare uit te breiden naar 9,2 hectare.

IMG_7109.JPG

Uitdaging

Daarbij wilde ze voor heel het bedrijf een nieuw AGV (Automatic Guided Vehicle) systeem ontwikkelen dat zou voldoen aan al hun eisen. Een mooie uitdaging voor ons om samen met de klant een slimme oogstwagen te ontwikkelen.

Het heeft uiteindelijk een jaar gekost om deze wagen te ontwikkelen maar dit heeft uiteindelijk wel geresulteerd in een concurrentievoordeel.
Sales manager Hans Fakkert: “Wij werden gevraagd om slimmere oogstwagens te ontwikkelen, met een wifi-verbinding en smartphone besturing. Wij pakten die uitdaging graag op en zagen er ook een mooie kans in om een nieuw product te ontwikkelen. Aan de wagens zelf is ook veel aangepast, van de grootte van de plateaus, de positie van de bediening tot de hoogte van het chassis etc. Dat heeft ongeveer een jaar geduurd, na dit jaar waren de meeste kinderziekten er wel uit.

Oplossing en resultaat

Deze samenwerking tussen Duijnisveld en Berg Hortimotive resulteerde in een slimmere AGV, die door de medewerkers als prettig en veilig wordt beschouwt. Belangrijk detail is dat de bodem van de oogstcontainer verend is, dus omhoog komt bij weinig gewicht en zakt naarmate er meer gewicht op steunt. De valschade wordt hierdoor geminimaliseerd.
De medewerkers hoeven als de wagens vol zitten, deze alleen het hoofdpad op te draaien en op de knop te drukken, de wagens rijden vervolgens automatisch naar de schuur, waar zij op de sorteermachine of in de buffer geleegd worden. De lege wagens rijden daarna weer automatisch terug naar het middenpad in de kas.

De voordelen van een slim AGV-systeem zijn groot volgens Ruud Duijnisveld; je oogst op hoogte, de bodem van de container veert mee, op het hoofdpad heb je bijna geen handelingen meer, wat arbeid bespaart maar ook veel meer rust in het bedrijf oplevert. Tevens geeft het systeem veel meer controlemogelijkheden, zo kan per plukker gezien worden wat de oogst is. Met de app kun je alle wagens eenvoudig in de gaten houden en besturen.

Contact met Ruud en Leo Duijnisveld

Bedrijfsnaam: Ruud en Leo Duijnisveld
Teelt: Paprika
Oppervlakte: 9,2 hectare
Plaats: Nieuwveen
Oplossing: AGV (Automatic Guided Vehicle) systeem

Vergelijkbare cases

Geen items