Exception Limited

Komkommerteler Exception Limited in Nieuw-Zeeland koos voor het unieke containeroogstsysteem van TAKS Handling Systems en realiseerde zo een forse arbeidsbesparing in het oogstproces en een aanzienlijke toename in capaciteit.

Avag-ExceptionLimited.jpg

Als een van de grootste komkommertelers van Nieuw-Zeeland speelt Exception Limited een belangrijke rol in de dagelijkse aanvoer van komkommers naar supermarkten, winkels en restaurants in het land. Het is voor het bedrijf daarom zaak om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te werken, terwijl de arbeidskosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Om dit te realiseren stapte Exception Limited over van de traditionele oogst in kisten naar het unieke en gepatenteerde containeroogstsysteem van TAKS Handling Systems. Hiermee kan sneller en op een meer ergonomische wijze worden geoogst. Ook geeft dit systeem minder bladschade aan de planten. Na het oogsten worden de containers volautomatisch geleegd met een dubbele los-unit. Dit gebeurt gecontroleerd en zonder de komkommers te beschadigen.

Oplossing/resultaat

Met het nieuwe systeem haalt Exception Limited een veel snellere verwerkingscapaciteit van de komkommers met minder sorteeruren. Daarnaast wordt met het oogstsysteem een arbeidsbesparing van maar liefst 19% procent op de oogstkosten gerealiseerd.

Contact met Exception Limited

Bedrijfsnaam: Exception Limited
Teelt: komkommers en snackkomkommers
Oppervlakte: 3 hectare
Plaats: Pukekohe, Nieuw-Zeeland
Oplossing: containeroogstsysteem voor komkommers
Resultaat: Met het nieuwe systeem haalt Exception Limited een veel snellere verwerkingscapaciteit van de komkommers met minder sorteeruren. Daarnaast wordt met het oogstsysteem een arbeidsbesparing van maar liefst 19% procent op de oogstkosten gerealiseerd.

Vergelijkbare cases