Greenhouse technologie sector sterk vertegenwoordigd tijdens Hillenraad100

Op vrijdag 1 november zijn de winnaars van de Hillenraad100 - editie 2019 tijdens het Hortigala van het Jaar in de Haagse Ridderzaal bekend gemaakt. Een belangrijke avond, want maar liefst drie AVAG leden zijn in de top 10 zijn beland!

AVAG feliciteert haar leden met het behalen van deze mooie prijs. Harm Maters– Voorzitter AVAG “Wij zien dit als een serieuze erkenning van het zich zeer sterk ontwikkelend deel van het tuinbouw cluster, met veel innovatie en internationale business & kansen” 

 

Zeer verrassende winnaar en verschuivingen in Hillenraad100 - editie 2019

 ‘De grote veranderingen in de Hillenraad100 van dit jaar laten zien welke tuinbouwondernemingen succesvol zijn in een snel veranderende wereld en welke ondernemingen nog duidelijk zoeken naar een stevige, internationale positie’, aldus Martien Penning van Hillenraad. Op basis van een uitgebreid beoordelingsmodel, waardering door de Peergroup en de visie en opinie van het Expertcomité kwam Kubo Group naar voren als overall winnaar van de Hillenraad100-competitie en sleepte ook de themaprijs Technologiebedrijf van het Jaar 2019 in de wacht. ‘Kubo Group is een sterspeler in  hoogwaardige kastechnologie. Ze speelt uitermate goed in op de internationale vraag naar productie onder gecontroleerde omstandigheden, waarbij zowel de technologie als de operationele toepassing ervan centraal staan’, zo luidde het oordeel over deze winnaar. Tijdens het Hortigala van het Jaar kreeg ook een aantal andere ondernemingen een eervolle prijs uitgereikt in verschillende categorieën.

Oproep

Ben Verwaayen hield als voorzitter van het Expertcomité een inspirerende keynote, waarbij hij aandacht vestigde op drie leidende thema’s voor de toekomst. Talent als de meest waardevolle factor voor het toekomstige succes van een onderneming. De noodzaak om in alle opzichten mee te gaan met de nieuwste technologieën. En als laatste de oproep om meer vrouwen in het management en de directie van onderneming te laten besturen en beslissen.

Toekomstgericht en internationaal

De Hillenraad100 - editie 2019 toont aan dat de meest toonaangevende Nederlandse tuinbouwondernemingen internationaal opereren, continu innoveren en steeds dichter bij hun klant staan. Dat geldt in het bijzonder voor Vreugdenhil-Klugt Combinatie, die dan ook werd uitgeroepen tot meest Toekomstgerichte Onderneming van het Jaar 2019, en Nature’s Pride, dat zich Internationale Onderneming van het Jaar 2019 mag noemen. De reden voor hun bekroning: ‘Ondernemingen als deze begrijpen zeer goed waar succesvol ondernemen om draait. Ze leveren klantwaarde, vernieuwen voortdurend en zijn daarmee een benchmark voor het hele tuinbouwcluster.’ Lof was er ook voor Royal Brinkman, dat werd uitgeroepen tot Familiebedrijf van het Jaar 2019. ‘Deze familieonderneming levert in alle opzichten een wereldprestatie’, zo is te lezen in het Hillenraad100-magazine dat tot vrijdagavond 1 november onder strikt embargo stond. In de buitencategorie 500+ van grote ondernemingen was Rijk Zwaan wederom de beste: ‘Onbetwist een Nederlandse onderneming van wereldformaat.’

Hillenraad100-magazine

Zoals gewoonlijk werd ook dit jaar tijdens het Hortigala van het Jaar het nieuwe Hillenraad100-magazine gepubliceerd. Hierin is niet alleen te zien hoezeer de Top100-lijst is opgeschud, het bevat ook interviews met externe experts en het geeft een breed beeld van de internationale ontwikkeling van het Nederlandse tuinbouwcluster. Tezamen zijn de beschreven ondernemingen goed voor een jaaromzet van 21,6 miljard euro, heel veel werkgelegenheid en vooral een enorme bijdrage aan een groene leefomgeving en veilig, gezond en smaakvol voedsel voor een wereld die vraagt om duurzame innovatie. De Hillenraad100 laat ook dit jaar weer de fine fleur van het tuinbouwcluster zien met in deze editie technologie als grote smaakmaker.

Bron: Hillenraad100