Ekibastuz

Het idee om met de restwarmte van een fabriek in Ekibastuz iets te doen, het bouwen van een kas bleek financieel de beste optie.

Ekibastuz Van der hoeven.jpg (1)

Onze klant had het idee om met de restwarmte van zijn fabriek in Ekibastuz iets te doen, het bouwen van een kas bleek financieel de beste optie.

De investeerder had absoluut geen kennis van tuinbouw en dus begon de zoektocht naar een bedrijf die alle knowhow met betrekking tot het ontwerpen en bouwen van high tech kassen in huis heeft. De mogelijkheid van teeltbegeleiding die Van der Hoeven biedt na het opleveren van een kas, was door het gebrek aan lokale teeltkennis ook van groot belang in het keuzeproces.

Van der Hoeven bleek de juiste partner te zijn voor de klant omdat voor al zijn wensen een maatwerk oplossing is bedacht en omdat hij volledig ontzorgd wordt. De klant was zeer tevreden met de werking en opbrengsten van de eerste kas waarna een tweede kas van dezelfde afmetingen werd gebouwd.

 

In plaats van rozenteelt werd er in de tweede kas gekozen voor tomatenteelt. Aansluitend is er tijdens de derde fase van dit project wederom een tomaten kas gebouwd.

Momenteel staat er een project van meer dan 30ha en is het één van Kazakhstan beste groentekwekerijen. Een perfect staaltje teamwork tussen Nederlandse en Kazachse bedrijven!

We maakten een projectfilm van de kassen in Ekibastuz:

 

Contact met

Contactpersoon: van der Hoeven
Teelt: Tomaten / rozen
Oppervlakte: 100.000 m²
Plaats: Ekibastuz, Kazachstan
Oplossing: Turn-key greenhouse inclusief teeltbegeleiding

Vergelijkbare cases

Geen items