Agrozone BV wordt onderdeel van Horticoop

Agrozone BV maakt sinds kort onderdeel uit van tuinbouwcoöperatie Horticoop uit Bleiswijk. Het bedrijf uit Loenen ontwikkelt innovatieve zuiverings- en ontsmettingssystemen voor de tuinbouw, op basis van ozon. Agrozone zal als zelfstandige onderneming binnen Horticoop verder gaan.

Water-Drop.jpg

Vanaf 1 januari 2018 zijn Nederlandse glastuinbouwbedrijven verplicht hun spuiwater te ontdoen van gewasbeschermingsmiddelen. Agrozone heeft met het oog hierop de Hortizone ontwikkeld, een innovatief zuiveringssysteem op basis van ozon. Het is het eerste systeem dat in ons land is goedgekeurd en toegelaten voor gebruik. Daarnaast voldoet dit systeem als enige aan de Europese toelatingseisen.

Voor ontwikkelaar Agrozone ontstaat door de nieuwe wetgeving in de tuinbouw een nieuwe afzetmarkt voor hun producten, in het bijzonder de Hortizone. Hiervoor moet het bestaande distributie- en installatienetwerk van Agrozone verder worden uitgebreid. Door onderdeel te worden van Horticoop, kan het bedrijf direct al gebruik maken van het bestaande netwerk van dit bedrijf, aldus Cees de Haan van Agrozone. Bovendien krijgt het via Horticoop sneller en beter toegang tot de binnen- en buitenlandse markt. Agrozone blijft ook hun producten leveren via de bestaande dealers en installateurs.

Ook Horticoop ziet grote voordelen. De ontwikkeling van onderscheidende technieken en technologieën voor de continuïteit van de tuinbouwsector is volgens algemeen directeur Igo Janssen van Horticoop een belangrijk thema binnen de coöperatieve strategie van Horticoop: "De overname van Agrozone past hier naadloos in."

Agrozone komt graag in contact met installatiepartijen die interesse hebben in ozontechniek. Verder is Agrozone op zoek naar talentvolle productiemedewerkers, service- en software-engineers en salesmedewerkers.

Bron: www.horticoop.nl