PB Tec

PB Techniek is toeleverancier van elektro-, watertechniek en automatisering voor de internationale tuinbouw.
AVAG-PB Logo.jpg

Meer rendement van water en voeding met PB Techniek

De juiste toediening van water is van groot belang voor de kwaliteit van planten, groenten en bloemen. PB Techniek heeft veel ervaring in de toepassing van innovatieve technieken om de plant van water en voedingsstoffen te voorzien. Ervaring, die elke dag verder toeneemt. Nog altijd onderzoekt de afdeling Watertechniek hoe het gebruik van water en voedingsstoffen tot de meest efficiënte resultaten kan leiden. En hoe de kosten van de inzet van water effectief kunnen worden verlaagd.

Ervaring over watertechniek tot in de details

  • Partner met ervaring in elk facet van watertechniek
  • Nieuwe teelttechnische aspecten worden continu vertaald naar veranderingen op het gebied van watertechniek door eigen waterspecialisten in vaste dienst.
  • Eigen installatieteams voor de aanleg van complete systemen
  • Veel mogelijkheden voor een hoogwaardige besturing, zoals de Multima computer of de Aqua units
  • Ook voor de levering en van daksproei-installaties, recirculatiesystemen, ontsmettingsapparatuur voor drainwater, boven- en ondergrondse wateropslagsystemen en luchtbevochtingsystemen.

Eén bedrijf voor uw gehele elektrotechnische installatie

  • Eigen engineers voor het op maat ontwerpen.
  • Eigen specialisten voor panelenbouw, werkvoorbereiding en projectmanagers.
  • Integratie mogelijk tussen alle essentiële processen op uw bedrijf: verwarming, koeling, luchting, scherming, belichting en bevochtiging.
  • Engineering van complete installaties voor kas, bedrijfsruimten en kantoren.
  • Integratie van elektrische installaties voor toegangscontrole, datanetwerken, noodverlichting en alarminstallaties.

Groot of klein tuinbouwbedrijf: PB Techniek heeft een klimaatcomputer op maat.

Als dealer van HortiMaX leveren we drie verschillende typen. Elk systeem heeft uitgebreide mogelijkheden om veel processen op uw bedrijf te automatiseren.

Wilt u meer grip op uw bedrijf? PB Techniek kan een arbeidsregistratiesysteem leveren. Hierdoor heeft u een beter inzicht in zowel opbrengsten als arbeidskosten. Niet alleen naderhand, maar ook real-time ziet u in één oogopslag wat er vandaag wordt geproduceerd. PB techniek is dealer van HortiMaX Productive arbeid registratie.

PLC is een besturingseenheid met een hoge verwerkingssnelheid die uiteenlopende processen op een tuinbouwbedrijf kan regelen. PB Techniek is bekend met PLC’s van verschillende merken, waardoor wij in staat zijn voor elke toepassing de perfecte oplossing te bieden. 

De specialist in fertigatie en beregening

PB Techniek levert oplossingen voor nachtvorstberegening, droogteberegening en levert zowel ondergrondse als bovengrondse systemen. Daarnaast heeft PB Techniek jarenlange ervaring op het gebied van fertigatiesystemen in alle soorten en maten. Dit kunnen eenvoudige installaties zijn met een flowmeter voor kunstmestdosering tot geavanceerde webbased installaties met EC en pH regeling, maar altijd afgestemd op de wensen van de klant. 

"Als zelfstandige onderneming kunnen we slagvaardig werken en snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Dat herkennen onze klanten: bedrijven in de groenten-, bloemen- en potplantenteelt, in Nederland en ver daarbuiten. Met ongeveer veertig medewerkers in vaste dienst hebben we de capaciteit om de meest grootschalige projecten zelf uit te voeren."

Contact PB Techniek

Bedrijfsnaam: PB Techniek
Adres: Honderdland 170, 2676 LT, Maasdijk
Telefoonnummer: +31 (0)174 - 623200
E-mailadres: info@pb-techniek.nl