Perlinger

In Wallern im Burgenland, Oostenrijk teelt het bedrijf Perlinger paprika's in een kas van 7 ha. Bij de plannen voor de nieuwbouw heeft het bedrijf Perlinger de intentie om een nieuw oogst- en transportsysteem in gebruik te nemen met een minimum productbeschadiging.

Perlinger_foto.jpg

De klant heeft behoefte aan een volledig geautomatiseerd en manloos containerontladingsproces, en een volledig geautomatiseerd en manarm laadproces voor de BigBoxen, waarbij de primaire focus ligt op het beschermen van de vruchten.

Daarbij heeft na de implementatie niet meer de chaos van het optakelen van containers, paprika’s in de BigBoxen storten, met heftrucks heen en weer rijden met BigBoxen, maar heerst er rust, is het er een stukje veiliger en kan men bovendien efficiënter (sneller) oogsten.

Uitdaging

In de huidige kas oogst Perlinger paprika’s in onderlossende containers. Deze containers worden geleegd in BigBoxen, bakken van 1x1,20mtr. Het gevolg is dat daarbij een aanzienlijk deel van de paprika’s beschadigt.

Nu, in de nieuwe kas, wil men een oogstsysteem waarbij schade aan de paprika’s tot een minimum beperkt wordt, zowel bij het oogsten als bij het overhevelen van de oogst naar de BigBoxen.

Oplossing/resultaat

Op de buisrailwagens worden oogstgoten gemonteerd. Hierdoor kan men de geoogste paprika’s zonder schade vanaf de buisrailwagen in de container laten vallen. Door de verstelbare oogstgoot kan de oogstwagen gelijkmatig gevuld worden. Bij het legen van de container wordt deze in een klem genomen, en langzaam gekanteld. De paprika’s komen op een brede band terecht. De paprika's worden gelijkmatig gelost waardoor een dunne laag paprika’s op de band ontstaat. Door de paprika’s steeds maximaal 10-15 centimeter te laten vallen in de Bigbox raken de vruchten niet beschadigd. 

Contact met KOAT

Bedrijfsnaam: KOAT
Contactpersoon: Kees van Dam
Teelt: paprika
Oppervlakte: 7 ha.
Plaats: Wallern im Burgenland, Oostenrijk
Oplossing: Volledig geautomatiseerd oogst- en transportsysteem

Vergelijkbare cases

Geen items