Golden Acre Farms

Golden Acre Farms is een moderne komkommerkwekerij in Ontario Canada en telt 10 ha.

Golden_Acre_foto.jpg

Golden Acre Farms is een moderne komkommerkwekerij in Ontario Canada en telt bijna 10 ha. aan hightech kassen uit 2011, waar hoge draad geteeld wordt. 

Het bedrijf is gevestigd in Kingsville en heeft flink geïnvesteerd om de efficiëntie, kosten en arbeidsintensiteit te optimaliseren. Volgens eigenaar Louis Chibante is dit de weg naar de toekomst voor de sector.

Voor Golden Acre Farms is een volledig automatisch karontladings- en beladingsproces ontwikkeld. Het systeem draait volledig autonoom met geweldig hoge efficiëntie en met aandacht voor de geoogste groenten. Ook zorgt het voor grote ruimtebesparingen in de verwerkingsruimte en op het betonpad.

Medewerkers hebben er ook baat bij, zij verrichten na introductie van dit systeem geen zware arbeid meer.

 

Uitdaging

Dit bedrijf oogst komkommers in stapelbare tapse containers die om en om op een wagen worden gestapeld op het betonpad. De positie van de fusten is willekeurig en de bodem van de wagens zijn gevlochten en dus niet stabiel.

Deze wagens moesten automatisch ontladen worden en in verband met ruimte effectiviteit was de eis dat de containers in elkaar terug geplaatst moesten worden alvorens retour gezonden te worden in de kas.

Oplossing/resultaat

Alle wagens zijn voorzien van een middensteun/geleiding om de fusten allemaal en altijd eenduidig te positioneren. Bovendien werd een hefconstructie gemaakt om de fusten aan de bovenzijde uit elkaar te krijgen en een stabiele afpakpositie te creëren. Een robot met slimme grijper werd ingezet om laag voor laag de wagen leeg te pakken en de (nog gevulde) fusten altijd in de juiste stand aan de verwerkingsinstallatie aan te bieden.

Nadat de fusten zijn geleegd, worden deze per 3 in elkaar gestapeld en vervolgens door de robot weer teruggestapeld in de wagens, zodanig dat slechts 1 op de 3 wagens van leeg fust wordt voorzien.

Contact met KOAT

Bedrijfsnaam: KOAT
Teelt: Komkommers
Oppervlakte: 10 ha.
Plaats: Kingsville Ontario Canada
Oplossing: Automatisch handling systeem voor volle en lege tapse fusten met vers geoogste groenten

Vergelijkbare cases

Geen items