Gebrüder Meier

Fritz Meier van de firma Gebrüder Meier Gemüsekulturen AG in Dällikon in Zwitserland runt samen met mijn broer en zus een tuinbouwbedrijf met ongeveer 100 hectare volle grond en 10 hectare kassen.

AVAG-Codema-Meier-2.png (1)

In hun warme kas telen zij komkommers, tomaten en aubergines en in hun niet verwarmde kas telen zij radijs, veldsla en sinds een jaar hydrosla. Zij kozen er een jaar geleden voor om een volledig geautomatiseerd gotensysteem door Codema te laten aanleggen. Het rendement dat dit systeem opleverde overtrof hun verwachtingen.

Prettige werkhouding

Fritz Meier legt kort uit hoe het mobiele goten systeem werkt: ‘We poten de planten eerst op plateaus, waarop ze helemaal naar achteren de kas in worden getransporteerd. Daar planten we ze over in goten en die goten worden dan automatisch door de kas geschoven zodat we vooraan weer kunnen oogsten. Omdat alle goten en plateaus zich automatisch door de kas verplaatsen, hoeven onze mensen eigenlijk niet meer te tillen dan planten en sla. Bij dit systeem is dus heel weinig handwerk vereist’.

Gunstig voor het milieu

De hoge oogstopbrengst en de gunstige milieuaspecten zijn andere voordelen van dit systeem. Fritz Meier licht toe: ‘We gebruiken ongeveer de helft aan water en veel minder gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. En er komt niets in het milieu terecht dat er niet thuishoort. Dit vinden wij als bedrijf ook heel belangrijk’.

Contact met Gebrüder Meier

Bedrijfsnaam: Gebrüder Meier
Teelt: komkommers, tomaten en aubergines
Oppervlakte: 10 HA
Plaats: Dällikon, Zwitsterland
Oplossing: volledig geautomatiseerd gotensysteem

Vergelijkbare cases

Geen items