Fruchthof Hensen Erdbeerkulturen

Afweeg- en verpakkingslijn voor dozen, bakjes en schaaltjes met aardbeien.

Hensen_foto.jpg

Het Duitse bedrijf Fruchthof Hensen Erdbeerkulturen oogst aardbeien direct in schaaltjes welke tijdens de oogst al per 10 in kratten of dozen van 60x40cm geplaatst worden. Dit fust wordt in de kas of op het veld op pallets geplaatst en naar de verpakhal getransporteerd.

Op een relatief klein oppervlak moeten veel verschillende orders op een snelle en ergonomische manier verwerkt worden. Het bedrijf wil dit proces graag automatiseren om fouten te voorkomen en de chaos op de werkvloer te verminderen. 

Uitdaging

In de verpakhal wordt het fust handmatig van de pallets genomen, per doos afgewogen en weer handmatig opgestapeld. Het kan ook dat de schaaltjes uit de doos gehaald moeten worden en op een gewicht van 250 gram of 500 gram gebracht moeten worden.

De schaaltjes worden gedekseld en/of geflowpackt en gaan dan weer terug in de leeggehaalde oogstdozen 60/40. De dozen worden gestapeld op pallets en handmatig bestickerd. De verscheidenheid aan verpakmogelijkheden alsmede het snel moeten kunnen wisselen van orders resulteerde tot chaotische taferelen, fouten, vertraging en ruimtegebrek in de verpakloods.

De oplossing

Er is een centraal lospunt voor de pallets gecreëerd met automatische aanvoer naar 2 verpakkings- of afweeglijnen, welke makkelijk omstelbaar zijn naar de grote dozen en/of flowpak en/of naar het dekselen.

Er wordt gebruik gemaakt van Rotortafels om de gedekselde of geflowpackte bakjes in dozen te doen. Lege dozen worden automatisch afgevoerd.

Het gereed product wordt automatisch naar een centrale palletiseerpositie vervoerd. Ook wordt inmiddels automatisch bestickerd.

Contact met KOAT

Bedrijfsnaam: KOAT
Teelt: Aardbeien
Oppervlakte: 6 ha. onder glas, 120 ha. in de volle grond
Plaats: Swistal-Mömerzheim (D)
Oplossing: Afweeg- en verpakkingslijn voor dozen, bakjes en schaaltjes met aardbeien.

Vergelijkbare cases

Geen items