Young AVAG Alumni bijeenkomst

Met een foute interpretatie van Data Driven Growing, kan je verdwaald raken in de terminologie en de AI-gerelateerde termen. Eenmaal verdwaald in de techniek en de AI-modellen wordt de plant al snel vergeten.

WhatsApp Image 2021-05-11 at 07.13.16.jpeg

Maandag 10 mei, tijdens de Young AVAG Alumni bijeenkomst, zijn verschillende AI georiënteerde luchtkastelen ontmanteld. Inderdaad, algoritmes baseren zich op het verleden en hebben moeite met het adequaat reageren op onverwachte gebeurtenissen. Hierdoor zullen experts nog altijd nodig zijn.

De dag werd afgetrapt met een bezoek aan Tomatoworld. Peter Hendriks, CEO Hoogendoorn Growth Management, verzorgde een rondleiding door de “intelligent greenhouse”, een volledig autonoom opererende kas. Daarna gaf Andreas Hofland, managing director Hortikey, een presentatie over de Plantalyzer en het belang van goede oogstprognoses. 
 
Gezamenlijk hebben we aan de hand van een case deze ontwikkelingen in een breder perspectief gezet, want wat betekent dit voor de sector, voor de klant, en het product? En hoe kunnen we de verbinding zoeken tussen de bedrijven?
 
De dag eindigde met een presentatie van Rene Beerkens over de Plant Empowerment principes. De principes waarmee het fundament wordt gelegd om te kunnen starten met Data Driven Growing. Al met al weer een zeer inspirerende dag.