Vyverberg ontvangt als eerste adviesbureau een HortiQ certificaat

Tijdens de jaarlijkse review met HortiQ gecertificeerde bedrijven overhandigde maandag 15 januari HortiQ voorzitter Wim de Wit het certificaat aan Huib Herbert van Vyverberg.

Vyverberg mag zich daarmee het eerste adviesbureau noemen dat zich HortiQ gecertificeerd heeft. Huib Herbert: ‘Een compleet bouwproject van idee tot ingeregelde kas kan een lange doorlooptijd hebben. Wij hebben de ervaring en expertise om alle fases van zo’n omvangrijk traject optimaal te begeleiden. Met een certificaat dat garantie geeft voor heldere procedures in criteria van water, verwarming en constructie zorgt dit voor extra zekerheid bij de klant’.

Het HortiQ certificaat is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Het HortiQ certificaat wordt door de technische industrie en tuinbouw gebruikt zowel in nationale- als internationale markt.

HortiQ Concept

HortiQ heeft in samenwerking met Hagelunie een HortiQ-concept geïntroduceerd. Met de aangesloten kassenbouwbedrijven is besloten het HortiQ-concept standaard in te zetten bij turnkeyprojecten, waardoor risico’s beter gemanaged kunnen worden. Dit HortiQ-concept wordt al gebruikt in Europa, Canada en Australië.
HortiQ gecertificeerde bedrijven werken volgens objectieve en erkende kwaliteitsnormen op het gebied van kasconstructie, water, meststoffen, verwarming en CO2. Criteria zijn gemaakt om de kwaliteit te objectiveren en het Nederlands kwaliteit imago transparant maken. Om het certificaat te mogen gebruiken, moeten de geleverde producten en de interne organisatie, inclusief het kwaliteitsbeleid, van het bedrijf voldoen aan vastgestelde criteria. Dit wordt door een onafhankelijke audit, door KIWA, gecontroleerd. De beoordeling is 3 jaar geldig en wordt weergegeven op www.hortiq.nl.