Taks Handling Systems neemt Buitendijk Slaman over

Opnieuw een overname door Taks Handling Systems uit Etten-Leur. Ditmaal zijn alle aandelen overgenomen van Buitendijk Slaman in Bleiswijk. Hiermee is een tweede belangrijke stap in de groeistrategie van het bedrijf gezet.

Taks-BS-overname-1024x810.jpg

Taks Handling Systems ontwikkelt, bouwt en installeert wereldwijd complete oogstverwerkingsoplossingen in verpakkingshallen voor glasgroenten en fruit. Buitendijk Slaman staat bekend als een belangrijke producent op het gebied van glastuinbouwlogistiek. Het bedrijf heeft een compleet productpakket voor de verzorging en oogst van glasgroente. Bovendien heeft Buitendijk Slaman een sterke positie in de paprikamarkt met complete oogstverwerkingsoplossingen. Door de samenwerking kunnen de bedrijven hun positie in de glastuinbouw verder versterken.

Taks Handling Systems is een sterk groeiend bedrijf met logistieke oplossingen voor de glastuinbouwmarkt. Met de recente overname van Berkvens Greenhouse Mobility en nu van Buitendijk Slaman heeft het bedrijf de eerste stappen gezet in de gekozen groeistrategie. Arie Meeuwissen wordt hiermee ook algemeen directeur van Buitendijk Slaman. Edwin Sol blijft als Manager Sales en R&D volledig betrokken bij het bedrijf.

 

Realisatie internationale groei

Wij willen blijven groeien, zowel organisch als door strategische overnames”, aldus Arie Meeuwissen in het persbericht van 24 november 2020 over de Berkvens overname. En hij laat er geen gras over groeien. Door deze overname wordt verdere internationale groei en versterking van de totale groep mogelijk gemaakt.

Buitendijk Slaman biedt een compleet assortiment voor alles wat in de kas nodig is. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen innovatieve oogst-, gewasverzorging- en transportsystemen voor tomaten en paprikatelers met hightech glastuinbouwkassen. Het team bestaat uit 25 enthousiaste medewerkers. Het productassortiment bevat onder andere buisrailwagens, spuitrobots en buffersystemen die over de hele wereld worden geleverd. Buitendijk Slaman heeft met name een sterke positie in de paprikamarkt en wil deze positie verder uitbouwen.

Deze sterke positie in de paprikamarkt maakt de overname extra interessant. Hiermee wordt het portfolio van Taks Handling Systems verder uitgebreid. Arie: “Wij zijn sterk op het gebied van (tros-) tomaten, komkommers en zachtfruit. Voor paprika’s hebben we een innovatieve bufferoplossing. Maar paprika’s vragen om compleet geïntegreerde automatiseringsoplossingen. En laat Buitendijk Slaman daar nu precies de expert in zijn!” Het doel is een compleet aanbod van machines aan te kunnen bieden voor de inrichting van verpakkingshallen en intern transport.

Edwin Sol: “We zagen jaren geleden al dat ons productassortiment en onze kwaliteit perfect op elkaar aansluiten, maar het was voor beide bedrijven nog te vroeg om verder te praten. We hielden contact. Dit jaar is de tijd rijp om stappen met elkaar te maken. Want de markt internationaliseert en de projecten worden groter. Om deze groei in de markt te kunnen volgen is samenwerking een logische stap. Ik zie ernaar uit om samen met Arie de bedrijven verder te laten groeien. Na de overname ga ik me focussen op sales en R&D om onze klanten én de klanten van Taks te voorzien van complete oogstsystemen zowel nationaal als internationaal.” Buitendijk Slaman zal als eigen merk blijven opereren in de markt.

De komende periode nemen we de tijd om elkaar beter te leren kennen, de productie en efficiëntie te verbeteren en zaken op elkaar af te stemmen. Van daaruit gaan we werken aan het gezamenlijke groeiperspectief met als overkoepelend doel totaalaanbieder te zijn voor complete projecten in de glastuinbouw en zachtfruit.

 

Bron: Taks