Stolze heeft focus op topkwaliteit en ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

“Met het HortiQ-certificaat hebben we weer een stap genomen naar verdere professionalisering en standaardisering van processen binnen onze organisatie. Zo kunnen we met elkaar efficiënter werken”, aldus Rutger Razenberg, manager watertechniek bij Stolze, die het HortiQ-certificaat in ontvangst mocht nemen. Stolze is daarmee het achttiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen. Daarmee bevestigen zij dat processen op de juiste manier zijn ingericht en worden beheerst.

Uitreiking HortiQ certificaat_web.jpg

“Nu ook Stolze het HortiQ-certificaat heeft ontvangen, kunnen we in het domein “techniek & teelt” een ijzersterk kwaliteitsimago uitbouwen en zo in het (inter)nationale greenhouse technology cluster opereren.” laat Harm Maters voorzitter HortiQ weten. “Het HortiQ certificaat is ontwikkeld om het niveau van de greenhouse technology sector zo hoog mogelijk te houden. “Met dit certificaat laat ook Stolze zien de focus te hebben op topkwaliteit” aldus Maters.

Zware eisen

Een certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn door KIWA op hun interne processen, de organisatie en de kwaliteit van het product. De eisen daarvoor zijn gebaseerd op de NEN-normering en de normen die zijn vastgelegd in drie kwaliteitshandboeken. Deze boeken zijn opgesteld door het instituut Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KviNL). “Carel van Ruijven – operationeel manager Stolze: “Het certificaat zorgt ervoor dat we de kwaliteit van onze installaties kunnen waarborgen en dat we dit ook naar buiten toe kunnen uitdragen. Zo werken wij aan onze toonaangevende marktpositie, zowel nationaal als internationaal.“ In de recente studie van de Rabobank inzake tuinbouw toeleveranciers, wordt het belang van het waarborgen van kwaliteit voor internationale investeerders nog eens onderstreept, om de Nederlandse toppositie te kunnen handhaven”, aldus Harm Maters

Onafhankelijke kwaliteit

Het HortiQ-certificaat is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Het HortiQ-certificaat wordt door de technische industrie en tuinbouw gebruikt zowel in de nationale- als internationale markt.

De HortiQ-gecertificeerde bedrijven zijn, naast genoemd bedrijf, Alcomij, Bosman Van Zaal, Certhon, Dalsem, Enthoven Elektrotechniek, Elektravon Haket , Gakon Horticultural Projects, Havecon, Hoogendoorn, Kubo, PB Tec, Snelder, Svensson, Van der Hoeven Horticultural projects, Van Dijk Heating, Vyverberg Greenhousing en Zantingh.
Bedrijven die interesse hebben in het onafhankelijke keurmerk, kunnen zich aanmelden via info@hortiq.nl.