AVAG en DGD gaan samenwerking aan

Tijdens de AVAG algemene ledenvergadering afgelopen week ondertekenden AVAG voorzitter Harm Maters en DGD voorzitter Hein van der Sande een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking zullen zij gezamenlijk de kansen in de internationale markt voor het Greenhouse technology domein vergroten met als ambitie de groeiende wereldbevolking van vers voedsel te voorzien, van goede kwaliteit en duurzaam geproduceerd.

AVAG en DGD ondertekening (002).jpg

De markt is voor de Greenhouse technology afgelopen jaren drastisch veranderd. Er is steeds meer vraag naar vers voedsel dat duurzaam geproduceerd wordt. Dit uit zich momenteel wereldwijd in een sterke vraag naar Nederlandse Greenhouse technology projecten. 

AVAG voorzitter Harm Maters: “Ondanks de sterke vraag naar Nederlands kwaliteit is het van belang dat wij als Nederlandse sector blijven werken aan naamsbekendheid, toegevoegde waarde en nieuwe concepten. Het ontwikkelen van een marktlabel voor de Nederlandse Greenhouse technology sector is een must! 
Dutch Greenhouse Delta (DGD) is hét eenduidige label dat we samen in de markt zetten, gericht op de internationale markt. De stichting DGD heeft als ambitie het DGD label in de markt te zetten en het te exploiteren als een erkend marktlabel in de wereldmarkt.

Internationale activiteiten

AVAG onderschrijft het belang van een goed label voor de Nederlandse Greenhouse technology sector. Als voorloper in deze sector is het van belang om coalities te vormen en gezamenlijk gehoor te geven aan internationale complexe vraagstukken.

De Greenhouse technology markt is booming wereldwijd. Het DNA van de wereldwijde tuinbouw zit in Nederland. Doormiddel van de samenwerking met DGD kunnen we een totaalpakket aanbieden wereldwijd. De beste kwaliteit de nieuwste innovaties overal ter wereld in elk klimaat en onder iedere omstandigheid.  

Door middel van deze samenwerking worden de krachten gebundeld waardoor we kunnen acteren op de complexe internationale vraagstukken voor het voeden van Megacities.