Online inspiratiesessies rondom tuinbouwrobotica

RoboCrops organiseert inspirerende livesessies rondom het thema robots in de glastuinbouw. De sessies vervangen daarmee het event dat zou plaatsvinden in World Horti Center, maar dat nu niet door kan gaan vanwege Covid-19.

Studio-RoboCrops-fruitInnovationQuarter.png

Het programma RoboCrops heeft als doel het versnellen van de ontwikkeling van robots in de glastuinbouw. Door de inhoud van het fysieke event te vertalen naar diverse online sessies kunnen alle belangstellende alsnog op de hoogte gehouden worden van de laatste trends.

Op vrijdag 23 oktober is de eerste online inspiratiesessie. Het bedrijf Lely presenteert dan haar visie op robots in de landbouw, Vlaamse landbouwkundige Josse de Baerdemaeker geeft een overzicht van tuinbouwrobots in de praktijk en er is een Q&A met Annie van de Riet (AVAG Colinda de Beer (InnovationQuarter). Beide sprekers zijn bezig met de ontwikkeling van robots in de tuinbouw, ieder vanuit hun eigen invalshoek. Zij zullen verder ingaan op het programma RoboCrops en de rol die dit programma in de tuinbouw kan spelen op de ontwikkeling van robots te versnellen.

Ook zal tijdens deze eerste sessie de Unmanned Growing Prize worden uitgereikt aan het beste concept dat autonoom telen bevordert.
De zes genomineerden voor de Topsector Innovation Prize strijden met hun innovatie die bijdraagt aan ‘unmanned growing concepts’ voor zowel de jury als de publieksprijs. Jij kunt meebeslissen wie er naar huis gaat met de publieksprijs t.w.v. 1.500 euro! Bekijk de pitch video’s en stem op een van deze pioniers. Stemmen kan tot en met 22 oktober. 

Meer informatie over RoboCrops, de sessie van 23 oktober en overige online sessies vindt u op RoboCrops.tech.

Direct opgeven voor de sessie kan via:
https://www.aanmelder.nl/120299/special-edition

 

 

Voor meer informatie, vragen op tips kunt u contact opnemen met colinda.debeer@innovationquarter.nl