Nieuw pand voor MJ Tech

MJ Tech gaat uitbreiden naar een nieuwe locatie. "We zien dat de aandacht voor klimaatcontrole blijft groeien en de vraag naar nevelsystemen daarmee ook."

mjtech.jpg

Het is nu nog grote, lege ruimtes waarin flink verbouwd wordt, maar tegen de zomer moeten er machinelijnen staan en de kantoorruimtes klaar zijn voor gebruik. "We kunnen extra productielijnen plaatsen voor het maken van de koppelingen voor de nozzles, waardoor de nevel verspreid wordt", vertelt Ruud van Aperen. "Daarmee nemen we weer een stuk productie in eigen hand."  

MJ-Tech produceert hogedruk nevelsystemen voor onder andere de glastuinbouw. Met name onder aardbeientelers en in de bloemen zijn de systemen populair. "Je ziet dat de aandacht voor het klimaat blijft groeien. Juist omdat productkwaliteit voor de Nederlandse telers enorm belangrijk is, zijn de nevelsystemen in trek. Je hebt een extra controlemiddel voor je teelt." 

MJ-Tech produceert de hogedruknevelsystemen al meer dan dertig jaar. Twee jaar geleden nam Ruud de zaak over van zijn vader. "Toen zijn we al naar een groter pand gegaan, maar we wilden toch behoudend op de groei inspelen. Dat was bovendien een huurpand en nu kwam deze mogelijkheid langs." Het pand bevindt zich op een steenworp afstand van de huidige locatie, op de Nieuwe Donk in Ettenleur. "Ook de laatste productie die nog plaatsvindt in Wernhout, kunnen we nu hier realiseren. Daarvoor is het huidige pand niet groot genoeg. Dus het was wel tijd voor vergroting." 

Bron: www.groentennieuws.nl