Netafim neemt Gakon Horticulture projects over

Netafim heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Gakon Horticultural Projects, de Nederlandse leverancier van turnkey kassenbouwprojecten. “Kasprojecten waren al een strategische prioriteit voor Netafim, waarbij Covid-19 het belang van voedselzekerheid en een lokale versvoorraad verder bevestigt”, aldus Gabriel (Gaby) Miodownik, CEO van Netafim. “De samenwerking met Netafim opent een wereld van mogelijkheden voor ons”, aldus Pieter van Berchum, directeur van Gakon. “We zijn verheugd dat we onze diepgaande kennis en vaardigheden van de glastuinbouw kunnen toepassen op nieuwe markten en deel uitmaken van een groep die duurzame en winstgevende gewasproductie gaat stimuleren.”

Gakon x Netafim-2.jpg

Netafim

Met 56 jaar ervaring in landbouwprojecten en een scala aan irrigatietechnologieën die worden gebruikt in 80% van ‘s werelds professionele high-end kassen, is Netafim een toonaangevende speler op het gebied van wereldwijde landbouwtechnologie. Het bedrijf is al tientallen jaren actief op de kassenmarkt en breidt nu zijn aanbod in de productie en levering van hoogwaardige kassenbouwprojecten uit om aan de toenemende vraag naar de meest geavanceerde landbouwmethoden te voldoen.

De overname is synergetisch en combineert Netafims wereldwijde aanwezigheid en expertise op het gebied van precisielandbouw en de glastuinbouwtechnologie van Gakon. Met 70 jaar ervaring beheert Gakon projecten van idee tot voltooiing. In hun hoofdkantoor met geïntegreerde productie in Westland, Nederland, produceert Gakon hun eigen kassen. “Gakon brengt expertise in alle aspecten van de uitvoering van kassenprojecten, productiemogelijkheden voor kassen en een trackrecord in belangrijke markten.”

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Gakon om onze eigen kasgerelateerde capaciteiten, inclusief productie, te verbeteren en lokale boeren en telers over de hele wereld te voorzien van kasoplossingen en diensten die zowel boeren als lokale voedselzekerheid zullen ondersteunen”, vervolgt Gabriel.

“Gedreven door groeiende populaties, de roep om duurzame landbouw en toenemende bezorgdheid over voedselzekerheid, is er een enorme belangstelling voor lokaal geteelde verse producten. Netafim zal telers voorzien van een uitgebreid aanbod van de beste kastechnologieën, constructies, irrigatie, fertigatie, enz. en expertise op het gebied van teelt en andere landbouwgerelateerde diensten om boeren in staat te stellen de productiviteit en efficiëntie onder alle klimaatomstandigheden te maximaliseren. “

Netafim groep

In 2017 verwierf Orbia 80% van Netafim, terwijl Kibbutz Hatzerim de resterende 20% in handen heeft. Netafim maakt deel uit van de Orbia-gemeenschap van bedrijven en werkt samen om enkele van de meest complexe uitdagingen ter wereld aan te pakken.

Bron: Gakon