Koninklijke onderscheiding voor Harm Maters

Op maandag 26 april, is voormalig AVAG voorzitter Harm Maters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Maters krijgt de onderscheiding op initiatief van de branchevereniging voor onder andere zijn uitzonderlijke inspanningen in de Nederlandse tuinbouwtechnologie.

HortiQ Harm Maters voorzitter.jpg

Maters is koersvast. Zo stimuleert hij bedrijven om in de financiële crisis hun focus te richten op nieuwe internationale markten. Bas Lagerwerf, destijds vice-voorzitter, prijst Maters voor zijn doorzettingsvermogen, "Harm ging verder waar andere zouden stoppen. Hij heeft bijzonder veel nationale en internationale initiatieven genomen en bijdragen geleverd aan de voor onze sector belangrijke verbanden" aldus Lagerwerf. Maters zijn visie, netwerk en vastberadenheid heeft AVAG-leden geholpen bij succesvol internationaal ondernemen en innoveren.

Annie van de Riet, de huidige AVAG-voorzitter, vindt de Koninklijke Onderscheiding meer dan verdiend. "Harm Maters heeft de Greenhouse Technology sector nationaal en internationaal op de kaart gezet en was een ware ambassadeur. Diverse internationale projecten zijn mede door inspanningen om stand te houden".

Harm Maters is ruim 17 jaar boegbeeld van de glastuinbouwsector. Bij het afscheid in 2019 is hij door het AVAG-bestuur benoemd als ere-lid van AVAG.

 

Over AVAG

AVAG is dé organisatie waar Nederlandse bedrijven samenwerken op het gebied van geïntegreerde teeltsystemen, componenten en bijbehorende service. AVAG ondersteunt haar leden op het gebied van Innovatie, kwaliteit, internationalisering & arbeidsmarkt. Bedrijven aangesloten bij AVAG staan garant voor hoge kwaliteit, afgestemd op elke markt, voor elk gewas in elk klimaat.