Kind Technologies blijft investeren richting de glastuinbouw en fresh produce markten

De Nederlandse High-Tech Group, Kind Technologies heeft onlangs haar strategie bevestigd om een toonaangevende technologieleverancier te worden binnen de glastuinbouw en fresh produce markten.

Kind.jpg

De afgelopen maanden heeft het geïnvesteerd in een lokale aanwezigheid in Canada / Amerika, haar farmaceutische business afgestoten, een joint venture gestart met Berg Hortimotive / Royal Brinkman en zijn de voorbereidingen voor haar nieuwe hoofdkantoor in De Lier, ’t Westland in volle gang.

Om haar track-record in het verder opschalen voort te kunnen zetten en toekomstige groei mogelijk te maken, heeft de groep nieuwe directieleden aangetrokken om het management van alle groepsbedrijven verder te versterken.

"Het is een groot genoegen dat we deze sterke en ervaren managers kunnen toevoegen aan onze bestaande managementteams", zegt Richard Vialle, oprichter & CCO van Kind Technologies. "We bereiden ons voor om verder te professionaliseren en om internationaal op te schalen in samenwerking met kassenbouwers, investeerders en (technologie)partners".

 

Met deze benoemingen en uitbreidingen geeft Kind Technologies nader vorm aan haar strategie om zich te richten op de wereldwijde glastuinbouw.
Kind Technologies wil bijdragen aan een wereld waarin de distributie, productie en verwerking van planten en voedsel op een veel efficiëntere en veiligere manier zal plaatsvinden. Een wereld waarin de opbrengst per vierkante meter significant toeneemt en verspilling wordt geminimaliseerd zonder afhankelijk te zijn van schaarse en kostbare menselijke arbeid.
Waar technologie zorgt voor veiliger voedsel, minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en waar voedsel kan worden getraceerd van plant tot consument. De door Kind Technologies ontwikkelde en geleverde material handling systemen en robots zullen menselijke arbeid vervangen, de kosten verminderen en de consistente en hygiënische verwerking ten goede komen.

Minder mensen in kassen en verpakkingscentra zal resulteren in minder risico’s en virusdruk. Middel computer vision, data & AI software zal worden voorspeld welke gewassen moeten worden behandeld en wanneer, en welke producten tegen de hoogste prijs vooraf kunnen worden verkocht.
Dezelfde systemen en software zullen ook de producten sorteren, verpakken en transporteren en het verpakkingsmateriaal verwerken. Alle gegevens en informatie uit de systemen worden geregistreerd en zijn real-time beschikbaar, zodat inzichtelijk is welk product uit welke kasrij in welke type verpakking is geplaatst en op welke pallet voor welke klant.
Uiteindelijk zal het volledige proces van gewasverzorging, oogsten, transport, bufferen en verpakken worden afgehandeld door material handling en robotsystemen en zullen de gegevens real-time beschikbaar zijn voor de teler, investeerders en alle relevante belanghebbenden. Meer en gezondere producten voor meer mensen.

 

Laura Diepeveen, Operations Director Martin Stolze Group
Laura is toegetreden tot het managementteam van Martin Stolze naast Wido Kruijswijk en Bram van Paassen om leiding te geven aan de Operations afdelingen van productie tot supply chain en services. Met een achtergrond als business proces consultant en in operations en projectmanagement bij Fokker, is Laura de ideale kandidaat om processen verder te optimaliseren en operational excellence te bevorderen binnen de snelgroeiende producent van interne logistiek voor tuinbouwproducten.

Richard van de Waart, Director of Sales
Richard is op 1 juli bij Kind Technologies in dienst getreden om leiding te geven aan de groeiende verkoopteams binnen de groep. De doelstelling is om optimale cross-selling te borgen, en om te groeien via directe verkoop als ook indirecte verkoop via partners over de hele wereld. Richard is zijn hele leven al actief in de tuinbouw, waaronder lange tijd als tuinder. Na die ervaring en na twee decennia in Centraal Oost Europa te hebben gewoond, is hij actief geweest in de verkoop in Noord-Amerika en andere regio's namens KG Systems, Paul Boers en meest recentelijk bij Luminaid.

Antoine Kapteijns, Customer Operations Director Crux Agribotics & KOAT
Antoine zal leidinggeven aan de commerciële Operations afdelingen zoals Project Management en Services voor zowel Crux Agribotics als KOAT. Antoine heeft een uitgebreide ervaring in operations en projectmanagement als interim consultant. In zijn vorige rol als COO bij Codema was hij reeds actief in deze industrie.

Matthieu Kouwenberg, Chief Technology Officer
Matthieu is de nieuwe CTO op groepsniveau. Als directielid zal hij leidinggeven aan de afdelingen Technology en R&D om een leidende positie met Robotica, Computer Vision, Data & AI te borgen bij het automatiseren van de processen van kas tot verpakkingshal. Bij Van Riet Material Handling Systems en later MHS was Matthieu verantwoordelijk voor Engineering en Productontwikkeling. Hij was daar ook een van de sleutelfiguren voor het implementeren van configure-to-order, een programma dat hij ook zal leiden binnen Kind Technologies.

Be Kind to the World!