HORTILOGICS brengt kas- en verpakkingslogistiek naar next level

Nederlandse bedrijven bundelen krachten in joint venture voor ‘Smart Greenhouse Logistics’

Persbericht -HORTILOGICS brengt kas- en verpakkingslogistiek naar next level.jpg

Vier vooraanstaande bedrijven hebben een joint venture opgericht voor data-gedreven automatisering van interne logistiek voor kas en verpakkingsruimte binnen de internationale glastuinbouw.
HORTILOGICS wil producenten, verpakkers, investeerders en kassenbouwers op dat vlak volledig ontzorgen. “Er is behoefte aan een logistieke specialist die op turn-key basis integrale, data-gedreven oplossingen aanbiedt. Die competentie maakt deze joint venture uniek”, zegt Marco van der Velden namens Berg Hortimotive, KOAT, HortiKey en Crux Agribotics.

Eén loket en één aanspreekpunt voor ontwerp, realisatie en onderhoud van slimme logistieke systemen. Dat is waar telers, investeerders en kassenbouwers behoefte aan hebben. HORTILOGICS gaat in die behoefte voorzien, als de full-service partner voor automatisering, robotisering en data-gedreven tools waarmee tuinbouwbedrijven en verpakkers hun bedrijfsvoering en productiviteit kunnen verbeteren.

Unieke propositie

De groeiende vraag naar turn-key oplossingen voor interne bedrijfslogistiek is het gevolg van schaalvergroting, toenemende schaarste aan arbeid en de opmars van robotica en data-gedreven tools binnen bedrijfs- en ketenprocessen. In HORTILOGICS bundelen de vier partners de kennis en expertise waarmee integrale oplossingen eenvoudiger zijn te ontwikkelen en realiseren.
"Met deze joint venture bieden we een unieke propositie aan binnen de mondiale glastuinbouw”, zegt Marco van der Velden, CEO van Berg Hortimotive Groep, waarvan HortiKey deel uitmaakt. “KOAT en Crux Agribotics zijn vooruitstrevende partners, die robuuste en bewezen technologie combineren met grensverleggende robotica en kunstmatige intelligentie (AI). Zij vullen ons perfect aan”.

Smart Greenhouse Logistics

Op projectbasis werken de vier bedrijven al geruime tijd samen. De joint venture maakt het mogelijk om grote, complexe projecten integraal aan te nemen en opdrachtgevers effectief te ontzorgen. De producten en diensten van HORTILOGICS en haar partners hebben betrekking op ‘Smart Greenhouse Logistics’. Hierin zorgen slimme platforms, AGVs en robots, voor datacollectie en werkzaamheden in de kas (gewasonderhoud, scouten, oogstprognose, oogsten en producttransport), en verpakkingsruimte en voor het geautomatiseerd sorteren en verpakken van geoogste producten. Datacollectie en -analyse bieden meer inzicht in de productiviteit en efficiëntie van deelprocessen. Zelflerende algoritmen vereenvoudigen verdere optimalisatie. Integratie van deze processen resulteert in hogere productiviteit, meer controle en minder risico, van zaadje tot verpakt product.

Enorm potentieel

“Er ligt een enorm potentieel voor Smart Greenhouse Logistics”, zegt KOAT Directeur Kees van Dam. ”De mondiale glastuinbouw groeit hard en wij geloven in sterke vers-ketens met transparante informatie uitwisseling. Wij zijn dan ook zeer verheugd om de samenwerking naar het volgende niveau te brengen. Door samen te investeren kunnen we elkaars sterkten beter benutten en opdrachtgevers effectiever ontzorgen. Het is ‘The smart way forward’ in logistieke innovatie”, aldus Van Dam.
HORTILOGICS ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet, mede dankzij het commitment van de moederbedrijven, Kind Technologies (Crux Agribotics en KOAT) en Royal Brinkman Groep (Berg Hortimotive en HortiKey), die garant staan voor investeringen en continuïteit.