Havecon ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

Op donderdag 27 juni ontving Havecon het HortiQ-kwaliteitslabel van AVAG voorzitter Harm Maters. Havecon is daarmee het zeventiende bedrijf dat het HortiQ-kwaliteitslabel heeft verkregen. Met het label laten zij zien focus te hebben op topkwaliteit.

HortiQ_Havecon ontvangt certificaat.jpg

“Havecon heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het certificaat sterkt ons hierbij en geeft ons bovendien de mogelijkheid om kritisch te blijven kijken naar processen en deze te blijven verbeteren” aldus Julian Geelhoed - Research & Business Development Engineer bij Havecon.
De Nederlandse greenhouse technology heeft internationaal een zeer sterke reputatie. “Een kwaliteitslabel als HortiQ is van zeer grote waarde in de groeiende nationale en internationale markt; het geeft nog meer profiel aan het Nederlandse kwaliteitsimago, het is dan ook goed dat Havecon aansluit bij de andere kassenbouwers die al werken met het label”, licht Maters toe.

Zware eisen

De HortiQ-certificering wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn op hun interne processen, de organisatie en de kwaliteit van het product. De eisen daarvoor zijn gebaseerd op de NEN-normering en de normen die zijn vastgelegd in drie kwaliteitshandboeken. In december namen toeleveranciers Svensson en Elektravon-Haket hun HortiQ certificaat in ontvangst.

Kennis bundelen
Naast het kwaliteitslabel heeft HortiQ samen met Hagelunie haar kennis gebundeld en spelen hiermee in op de behoefte van de internationale investeerders. Het HortiQ Hagelunie combiproduct biedt een combinatie van kwaliteit en zekerheid voorafgaand aan, tijdens én na de bouw van een duurzame kas. Dit heeft voor de buitenlandse investeerder een positief effect op het riskmanagement, ook na de bouw.

Onafhankelijke kwaliteit
HortiQ gecertificeerde bedrijven werken volgens objectieve en erkende kwaliteitsnormen op het gebied van kasconstructie, water, meststoffen, verwarming en CO2. Het certificaat levert bewijs van vakmanschap en geeft de garantie dat het bedrijf volgens heldere procedures en criteria werkt bij het ontwerpproces en bij de bouw van de hightech kas of installatie.
De HortiQ-gecertificeerde bedrijven zijn terug te vinden op www.hortiq.nl

Meer weten over het HortiQ certificaat? Ga naar Hortiq.nl