GreenTech HortiTalent trekt 250 studenten voor de horti-sector

Nieuw talent verleid tot inspirerende toekomst in de bloeiende greenhouse technology

GreenTech HortiTalent - Winnaars 2019.jpg

Donderdag 13 juni 2019 namen ruim 250 studenten deel aan GreenTech HortiTalent, dat plaatsvond tijdens GreenTech in RAI Amsterdam. GreenTech is dé wereldwijde vakbeurs waar alle technieken voor het duurzaam telen van groenten en bloemen centraal staan.

Het hoofddoel van het talentenprogramma is om studenten kennis te laten maken met de grenzeloze mogelijkheden die de tuinbouwsector biedt. De Nederlandse tuinbouw sector is wereldwijd toonaangevend en is een sterk groeiende industrie. Een veelbelovende carrière ligt in het verschiet, want er komen op korte termijn duizenden extra banen beschikbaar.

 

“Tijdens GreenTech koppelen we de knapste koppen aan de meest toonaangevende toeleveranciers in de sector. Deze toeleveranciers zijn grotendeels verenigd in AVAG.
Het netwerken en een mogelijke enthousiasmering voor een stage, baan of onderzoek is een prachtig secundair doel van GreenTech HortiTalent. Daarnaast is het een goede gelegenheid voor het bedrijfsleven om in contact te komen met studenten. Onze leden groeien komende jaren hard en hebben veel nieuw talent nodig,” aldus Harm Maters, voorzitter AVAG. Die eerder dit jaar het programma “Young AVAG” heeft opgestart om jong talent binnen de bedrijven een ontwikkel programma te bieden binnen het tuinbouw cluster, “HortiTalent sluit hier prima bij aan”.

Studenten van diverse opleidingsrichtingen en -niveaus uit het gehele land namen deel aan het programma: van vmbo tot universitair onderwijs en van Business & Management tot Accountmanagement, Marketing, Tuinbouw, Future Farming en Techniek.

Tijdens het bezoek aan de GreenTech beurs werkten zij aan een opdracht gericht op de drie strategische pijlers die AVAG voorstaat: innovatie, internationalisering en kwaliteit. De uitkomsten van de opdrachten mochten voor een vakjury worden gepitched. Tijdens het beraad van de jury vond er een CollegeTour plaats waarbij young professionals uit het bedrijfsleven werden ingezet om gezamenlijk de uitdagingen van de wereld te bespreken.
Mariska Dreschler, Director Horticulture - GreenTech: “Wij zien het programma van HortiTalent als een belangrijk onderdeel van GreenTech. De carrièrekansen die de horticulture sector biedt, zijn enorm. Zowel in binnen- en buitenland. Door het talentenprogramma maken studenten optimaal kennis met de sector en mogelijkheden.”

GreenTech HortiTalent is gecoördineerd door AVAG en GreenTech en wordt ondersteund door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.