GreenTech blikt terug op drie zeer geslaagde Webinar Talks

Vorige week maandag, dinsdag en woensdag, tijdens de oorspronkelijke GreenTech beursdagen 8, 9 en 10 juni, vonden er drie GreenTech Webinars Talks plaats. GreenTech kijkt tevreden terug met bijna 3600 unieke kijkers via de tooling en de Facebook live stream. Elke webinar werd beoordeeld met een cijfer tussen de 7 en 8. Deze cijfers zijn voor GreenTech aanleiding om de komende maanden meer webinars te ontwikkelen samen met haar partners en exposanten om haar internationale publiek verbonden aan de Nederlandse expertise te houden door middel van het delen van kennis.

greentech.jpg

Voorafgaand hadden zich 2480 geïnteresseerden uit 108 landen ingeschreven voor deze online events. Uiteindelijk hebben er in totaal bijna 2000 unieke kijkers live meegekeken via de tooling, aangevuld met meer dan 1600 kijkers via de Facebook live streaming (totaal aantal views 7500). De top vijf inschrijvingen waren afkomstig uit Nederland, USA, Mexico, UK en Canada.

Het programma bestond op maandag uit de digitale uitreiking van de ‘Autonomous Greenhouse Challenge’, dit initiatief is tot stand gekomen door Wageningen University & Research (WUR). Gedurende 6 maanden hebben internationale teams een experiment uitgevoerd om op afstand een tomatenoogst te telen, in een kas van WUR. Het team “AuTomatoes” was de gelukkige winnaar van deze challenge. Dit team bestond uit consultants, data scientists, engineers, researchers en studenten van TU Delft, Van der Hoeven Horticultural Projects, KeyGene en Hoogendoorn Growth Management. 
Op dinsdag het indoor/ vertical farming webinar in samenwerking met FarmTech Society en Agritecture. Centraal stonden de thema’s voedselveiligheid, het tegengaan van voedselverspilling en het produceren van betaalbaar en gezond voedsel.
En als afsluiter op woensdag de nog steeds groeiende markt van Medicinale Cannabis, georganiseerd samen met Ofinext en Cultivators. Na een update van de belangrijkste markten werd er gekeken naar de teeltbenodigdheden, waarbij de teler Jenn Ayotte haar aanvullingen en mening gaf bij elke aspect.

Naar aanleiding van de drie Webinars Talks is er een onderzoek onder de geregistreerde bezoekers  uitgezet. Naast de positieve resultaten zijn er ook veel enthousiaste reacties binnengekomen.
De inhoud van de drie webinars werd beoordeeld met een gemiddelde cijfer tussen de 7 en 8 en de techniek werd beoordeeld met een 7,4. Maar liefst 92% van de respondenten gaf aan dat de webinars voldeed aan hun verwachtingen en 86% heeft nieuwe inzichten verkregen.
Naast de cijfers werd er ook inhoudelijke feedback gegeven. Enkele opmerkingen: “Considering the current situation, arranging this webinar to keep updated about different important topics in agriculture was very good”, “Good international panelists, interesting examples. Learned something!”, “Complimenten. Waren drie sterke webinars. Techniek werkte goed, iedereen was uitstekend voorbereid, inhoud was sterk en het zag er gelikt uit. Waardige digitale vervanging voor GreenTech!”. 

Mocht u zelf ideeën hebben voor de GreenTech community, neem dan contact op met Mariska Dreschler, m.dreschler@rai.nl.