GreenTech innovation awards 2018

AVAG feliciteert de winnaars van de GreenTech innovation awards 2018!

Aansluitend aan de opening heeft JanWillem Breukink (juryvoorzitter GreenTech Innovations Awards) de beste innovaties bekendgemaakt. De winnaars zijn: Priva Academy – Priva Horticulture BV (GreenTech Impact Award) en IRIS! Scoutrobot – Metazet-FormFlex, Micothon & Ecoation (GreenTech Concept Award).

GreenTech Concept Award: IRIS! Scoutrobot – Metazet-FormFlex, Micothon & Ecoation  Robot voor detectie van ziekten en ontwikkelstoornissen van gewassen in kassen. De technologie is gebaseerd op de gepatenteerde Saber-sensor, die ongedierte, ziekten en tekorten in een vroeg stadium opspoort. De robot kan ook worden uitgerust met camera's, een gyrosensor en sensoren voor relatieve luchtvochtigheidspercentage, temperatuur, CO², temperatuur van de toppen van gewassen en een PAR-sensor: een combinatie die zorgt voor een nagenoeg volledige gewasbeheersing.

Jury: Gewasbeheersing met gebruikmaking van hoog sensitieve, nauwkeurige technologie is de toekomst van de hedendaagse tuinbouw. Ofschoon de Scoutrobot van Metazet-FormFlex nog maar net gelanceerd is, denkt de jury dat deze uiterst geavanceerde technologie een enorm potentieel heeft en perfect past bij de hedendaagse gewasbeheersing.

GreenTech Impact Award: Priva Academy – Priva Horticulture BV Priva Academy: toegang tot kennis, waar en wanneer dan ook. Priva Academy is een gratis online opleidingsservice voor kwekers van over de hele wereld, het Priva partnernetwerk en de Priva-organisatie. Gebruikers kunnen meer leren over irrigatie, klimaat, energie, arbeid en productieprocessen in een tuinbouw- en binnenklimaat. Priva Academy helpt om (32 ton) CO²-uitstoot te verminderen en 1,2 mio te besparen op overheadkosten.

Jury: Op succesvolle wijze nieuwe technologie presenteren aan kwekers over de hele wereld betekent niet alleen het aanbieden van nieuwe instrumenten, maar ook de verantwoordelijkheid nemen voor het trainen en opleiden van kwekers over de manier waarop ze optimaal van die instrumenten gebruik kunnen maken. De jury is van mening dat Priva met de Priva Academy deze verantwoordelijkheid op zich heeft genomen en een voorbeeld is voor veel anderen.

Bron: GreenTech