De nieuwe digitale wereld…

Als u mij een jaar geleden had verteld dat wij nu vanuit huis zouden werken, vergaderingen online zijn en zelfs de GreenTech online gehouden zou worden… dan zou ik u voor gek hebben verklaard.

annie 2020.jpg

Natuurlijk waren er toen al tools om elkaar digitaal te zien maar niets ging er boven de fysieke ontmoeting. Dachten we.
We moeten elkaar toch in de ogen kunnen kijken? Inmiddels doen we niet anders dan achter het beeldscherm onze zaken regelen. Weliswaar noodgedwongen maar toch.
Zelfs de meest hardnekkige digibeten zijn om. Iemand die nu nog niet kan inloggen in Teams of Zoom doet niet meer mee in deze maatschappij.

Het is een kwestie van omdenken. Een vergadering online is nog te doen. Maar hoe presenteer jij jouw bedrijf op een beurs? Of hoe kom je aan de juiste contacten op de virtuele beurs? Ik sprak een AVAG-bedrijf dat een team van 15 personen heeft ingezet om het maximale uit de GreenTech te halen. Het vraagt een heel andere attitude en heel andere skills. Ik ben benieuwd naar hun en uw ervaringen!

De digitaliseringsslag heeft de afgelopen 6 maanden een enorme boost gekregen. Het heeft ons privé en zakelijk leven behoorlijk anders gemaakt. De voorbeelden zoals genoemd hebben betrekking op andere communicatietechnieken. Maar wat betekent dit voor onze business? Gaan we in ons eigen bedrijf nu (nog meer) op data sturen? Is volledig digitaal telen nu dichterbij?  
Digitalisering van processen leidt tot een betere workflow, tot meer efficiëntie, tot betere producten en wellicht zelfs tot nieuwe producten en nieuwe businessconcepten zoals servitization.

Er zijn bedrijven die nu versneld alsnog willen (moeten) digitaliseren. Uit angst om anders de boot de missen. Maar ik zie vooral kansen. Zeker voor onze sector. Maar dat vraagt om “omdenken”.
Ik wens u daarbij veel succes.

Misschien kunt u wel een scheutje inspiratie gebruiken? Op 1 december organiseren wij voor de vierde keer ons Future Trends & Innovations event. Jawel, online!

Groeten, Annie van de Riet