Corona - Frankrijk

Een van de leden heeft ons gevraagd of werkzaamheden in Frankrijk mogelijk waren tijdens de lock down. Wij ontvingen vandaag de volgende correspondentie vanuit de ambassade.

Er geldt na 11 mei geen quarantaine verplichting voor inwoners van de EU, de Schengen-landen en het VK die FR binnenkomen. 

Franse tekst: L'Élysée a annoncé le 3 mai que les personnes en provenance de l'Union européenne, de l'espace Schengen et du Royaume-Uni n'auront pas besoin d'être confinées lorsqu'elles entreront en France.

Alle personen die naar Frankrijk reizen moeten naast het formulier van de werkgever ook het attestation de déplacement international dérogatoire vers la France métropolitaine bij zich hebben. Zie onder het kopje “Justificatif de deplacement professionel” .

Tot slot het is belangrijk ook een document aan alle personen mee te geven waarop staat voor welk bedrijf in Frankrijk ze producten gaan instaleren/leveren.

Voor de doorreis door België, indien nodig, kunt u via deze link informatie vinden https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/belgie/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-belgie

 

Heeft u ook vragen over reizen naar het buitenland? Neem dan contact op met het secretariaat via info@avag.nl