BOAL Group neemt Alumat Zeeman over

BOAL Group, tezamen met zijn strategische partner Equistone, neemt Alumat Zeeman over. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Alumat Zeeman is een familiebedrijf dat al bijna een eeuw actief is in de glastuinbouwsector. Het bedrijf innoveert, ontwerpt en produceert kasonderdelen, onderdelen voor luchtings- en scherminstallaties en complete systemen voor luchting en scherming.

BOAL Group, met het hoofdkantoor in Naaldwijk, heeft 50 jaar ervaring en een leidende marktpositie verworven in het ontwerp en de fabricage van aluminium dek- en gevelsystemen voor industriële kassen. Met aluminium extrusiemogelijkheden in Nederland en het VK, richt BOAL zich op engineering, ontwerpen en bouwsystemen voor de tuinbouw. BOAL werkt aan een uitbreiding van haar productportfolio in de tuinbouwbranche, zodat zij betere geïntegreerde oplossingen kan bieden aan haar klanten die complete kassystemen ontwerpen en bouwen. Hierbij wordt BOAL ondersteund door haar private equity-partner Equistone Partners Europe, een van Europa's toonaangevende PE-investeerders. In de afgelopen twee jaar heeft BOAL - tezamen met Equistone - Holland Groep Westland en Westnederland Sandwichpanelen toegevoegd aan de groep.

Alumat Zeeman is gevestigd in Maasdijk aan de rand van het Westlandse tuinbouwgebied en heeft een rijke historie sinds 1928. Het bedrijf levert kassenbouwonderdelen, onderdelen voor luchtmechaniek en scherminstallatie of complete systemen aan de wereldwijde land- en tuinbouw. Schermen worden gebruikt om de hoeveelheid en intensiteit van licht te regelen en het energiegebruik te sturen met als doel het kasklimaat zo efficiënt mogelijk te beheersen. Een nauwkeurig en duurzaam luchtingssysteem in combinatie met een beweegbaar schermsysteem is een essentiële succesfactor voor het perfect conditioneren van het klimaat in een kas. Afhankelijk van de teeltstrategie kan met specifieke en nauwkeurige raamstanden worden gelucht. Door een continu proces van onderzoek en productontwikkeling zijn beide technologieën de afgelopen decennia door Alumat Zeeman verder geoptimaliseerd. Ook het automatisch hagelnetsysteem voor de bescherming van buitenteelten van APS Holland vormt een onderdeel van de transactie.

BOAL Group en Alumat Zeeman zijn verheugd om de markt geïntegreerde oplossingen te kunnen aanbieden. Samen met BOAL’s acquisitie van Holland Groep Westland en Westnederland is de uitgebreide groep nu nog beter gepositioneerd om zijn klanten te kunnen bedienen. Daarnaast worden er interessante efficiency- en schaalvoordelen behaald aangezien de beide bedrijven reeds onder één dak opereren in Maasdijk.

Ronald Boers, CEO van BOAL Group: "Wij zijn verheugd om krachten te bundelen met Alumat Zeeman. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt dankzij haar unieke kwaliteiten rondom het leveren van onderdelen en complete systemen voor de tuinbouw. Daarnaast zijn we trots op het toevoegen van de ervaren en getalenteerde collega’s aan het grotere team van BOAL. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen betere oplossingen aan onze wereldwijde klanten kunnen aanbieden.”

Hans Zeeman, directeur van Alumat Zeeman: “Al meer dan 93 jaar heeft Alumat Zeeman zich aan weten te passen aan de steeds veranderende ontwikkelingen van de markt en de maatschappij. Ook nu zien wij dat de internationale tuinbouw markt enorm in beweging is. De trend van internationalisatie en schaalvergroting zet zich versneld door. In antwoord op deze trend verheugt het ons dat wij onderdeel gaan uitmaken van de BOAL Group. Hiermee zijn we in staat de krachten te bundelen en samen onze solide internationale groeiplannen sneller en beter te realiseren.”