Blue Radix sluit zich aan als nieuwste lid van AVAG

Blue Radix is marktleider en specialist op het gebied van autonoom telen en voegt kunstmatige intelligentie toe aan de dagelijkse beslissingen en acties in de kas. In juli zijn zij lid van branchevereniging AVAG geworden. Met deze toetreding is Blue Radix het 77e lid van de vereniging.

20220630-BlueRadix-9569-press release AVAG.jpg

“Wij zijn trots dat Blue Radix voor het AVAG-lidmaatschap heeft gekozen. De toetreding van Blue Radix versterkt de expertise en het netwerk van AVAG op het gebied van digitale technologieën en geavanceerde oplossingen in de tuinbouwsector. AVAG is van oudsher een vereniging van kassenbouwers, installateurs en toeleveranciers. We zien in de markt dat in het kader van autonoom telen steeds vaker digitale services worden gevraagd. Blue Radix heeft zich op dat vlak ontwikkeld tot een gerenommeerde partij. In samenwerking met andere AVAG-bedrijven kunnen zo totaaloplossingen worden geboden. Dit sluit goed aan bij de behoefte van de opdrachtgevers. Daarom zijn we verheugd met de keuze van Blue Radix voor het AVAG-lidmaatschap,” aldus voorzitter Annie van de Riet.

 

Ronald Hoek - CEO van Blue Radix, “We zijn blij met ons AVAG-lidmaatschap, ik denk dat we binnen de groep met leden een uniek en complementair profiel hebben. Ons doel is om via AVAG een bijdrage te leveren aan de groei van onze sector en de ontwikkeling van kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie. We trekken graag met de andere leden op om de gezamenlijke propositie van Nederlandse technologieleveranciers verder te versterken in het internationale speelveld.

De missie van Blue Radix is om telers in staat te stellen het maximale uit hun data te halen en hun resultaten te optimaliseren met de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie. Ons lidmaatschap bij AVAG is weer een mooie stap in de realisatie van onze missie.”

Over Blue Radix

Blue Radix is de onafhankelijke specialist en marktleider in Autonoom Telen. Blue Radix creëert geautomatiseerde intelligentie voor bijna alle dagelijkse beslissingen en acties in kassen. Met de voortdurende groei van de wereldbevolking neemt de behoefte aan gezond en veilig voedsel toe. De glastuinbouw schaalt wereldwijd op. Maar deze schaalvergroting kan niet worden gerealiseerd vanwege een toenemende schaarste aan ervaren telers. Blue Radix biedt oplossingen voor deze wereldwijde uitdagingen: de AI-gestuurde diensten ondersteunen telers met een digitaal brein voor hun kas. Met Crop Controller kunnen telers hierdoor aanzienlijk meer hectares aansturen, terwijl ze de opbrengst verbeteren en de kosten verlagen.www.blue-radix.com